Küçük Nilüfer'den büyük başarı: Dünya birincisi oldu!

8 yaşındaki Nilüfer Şimşek, Kanada merkezli "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda kategorisinde birinci olmayı başardı. 

YAŞAM 25.02.2020, 11:56 25.02.2020, 12:27
Küçük Nilüfer'den büyük başarı: Dünya birincisi oldu!

Kayseri'de yaşayan 8 yaşındaki Nilüfer Şimşek, İngilizce olarak gerçekleştirilen "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda 2’nci sınıftan bin 582 öğrenci arasında birinci olmayı başardı. 

ODTÜ Geliştirme Vakfı Kayseri Okulları öğrencisi Şimşek, "Sınav hem eğlenceli hem de zordu. Yarışmada birinci olacağımı hayal edemedim ama çok keyifliydi. Birinci olduğuma çok sevindim." ifadelerini kullandı. 

Şimşek, çözdüğü test kitaplarının kendisine fayda sağladığını kaydederek, "Çalışmalarım boşa gitmediği için de mutluyum. Ailem de çok mutlu oldu ve istediğimi alacaklarını söyledi." dedi. 

"20 öğrenci sertifika aldı"

Okulun müdürü Kemal Nakipoğlu, 20 öğrencisinin "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda sertifika aldığını, Nilüfer Şimşek'in ise dünya birincisi olduğunu bildirdi. 

"Yarışmada çocukların gelişimini de izliyorlar"

Nakipoğlu, Türkiye'den 4 öğrencinin kendi kategorisinde dünya şampiyonu olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Bu, Kanada merkezli Brock Üniversitesinin yılda 6 kez düzenlediği yarışma. Matematik ağırlıklı. Okulumuzdan 20 çocuğumuz İngilizce olarak katıldı. Yarışmada çocukların gelişimini de izliyorlar. Bu yarışmanın özelliği, çocukların gelişimini izleyip takip edebilmek. Bizim 2. sınıf kategorisindeki kızımız da bu yarışmada dünya birincisi oldu. Biz bunu bize gelen sertifikayla biliyoruz. Düşünün ki ilkokul 2. sınıf öğrencisi İngilizce olarak matematik problemlerini oturup online olarak hiçbir destek almadan çözüyor."

"Kanada'da gibi sınava girmiş oluyorlar"

Sınavda öğrencilerin yardım almadığına dikkat çeken Nakipoğlu, "Bu sınavda öğrencilerimiz için şifre alıyoruz. Öğrencilerin koordinatör öğretmenleri var. Okulda yapılan bu sınav için öğrenci tek başına bir sınıfa girip okuldaki bilgisayarla 60 dakikalık süre içerisinde Kanada'da gibi sınava girmiş oluyor. İngilizce sunulan soruyu, verilen metinden anlayarak ona göre çözüm üretiyor. Dolayısıyla ciddi bir yarışma." diye konuştu. 

Nakipoğlu, önceki senelerde de öğrencilerinin katıldıkları fen bilgisi ve yabancı dil yarışmalarında dünya birinciliği ve ikinciliği kazandıklarını ifade etti.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması nedir?

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması, öğrencilerin matematiği sevmelerini ve problem çözmeye ilişkin keyifli zaman geçirmelerini hedefliyor.

Kanada merkezli organizasyon, internet ortamında ve dünya çapında gerçekleştiriliyor. 

Senede 6 defa 12 kategoride gerçekleştirilen yarışma, İngilizce, Farsça ve Fransızca dillerinde yapılıyor. Türkiye'den yarışmaya dâhil olmak isteyen öğrenciler, önce bu dillerden birini seçiyor.

Yorumlar (0)