Ruhani'den ilginç Covid-19 benzetmesi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'da 16 kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüsü (Covid-19) "davetsiz misafire" benzetti.

DÜNYA 25.02.2020, 11:58
Ruhani'den ilginç Covid-19 benzetmesi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran ile İran'ın kuzeyi arasında yapılan otoyolun açılış törenindeki konuşmasında yeni tip koronavirüsle (Covid-19) ilgili açıklamada bulundu.

Halkın korkuya kapılmamasını ve Sağlık Bakanlığının talimatlarına göre hareket etmesini isteyen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Korona, influenza B virüsünden daha tehlikeli değildir. Biz onu aştık, koronayı da aşacağız. Koronavirüs davetsiz bir misafir gibi geldi ve bütün ülkelere yayıldı." ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüsten (Covid-19) korunmak için kullanılan hijyen malzemelerinin kara borsaya düşmesiyle ilgili de uyarıda bulunarak şunları söyledi:

"Kimse bu olayı kötüye kullanmamalıdır. Halk bir hap, deterjan, dezenfekte edici jel ya da maskeye ihtiyaç duyduğu için bunu suistimal etmemeliyiz. Halkın zor günler için sakladığı paralara göz dikilmemelidir."

Yorumlar (0)