Kredi kartıyla kurban alınır mı? Diyanet açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, kurban kesmek isteyenlerin kurbanlık hayvanı nakit olarak satın alabileceği gibi kredi kartıyla da vadeli veyahut tek çekim olarak satın alabileceğini duyurdu.

YAŞAM 29.06.2022, 18:15
Kredi kartıyla kurban alınır mı? Diyanet açıkladı

Kurul tarafından gerçekleştirilen açıklamada, maddi olanağı bulunanların Allah rızasını kazanmak amacıyla kurban olarak deve, manda, sığır, keçi ve koyun kesebileceği kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, "Tüm ortakların niyetinin ibadet olması şarttır. Kurbanlık hayvanlar, muhakkak bayramda kesilmelidir. Kesim işlemleri esnasında hijyene azami derecede dikkat edilmelidir. Büyükbaş hayvanlara 7'den çok kişinin hisseder olması yanlıştır. Büyükbaş hayvana yalnızca 3, 5, 7 gibi tek sayılarda hisse olması gerektiği bilgisi yanlıştır, bir büyükbaş hayvan 6 hisseli de kurban edilebilir." bilgileri aktarıldı.

"Kredi kartıyla da satın alınabilir"

Kurbanın geçerli sayılması için ortaklardan her birinin Allah'ın rızası için kurban kesmeye niyet etmesinin yeterli olduğunun altı çizilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kurban kesmekle yükümlü olan kişi, kurbanlık hayvanı nakit ödeme yaparak satın alabileceği gibi kredi kartıyla vadeli veyahut tek çekim olarak da satın alabilir. Kurban ücretinin kredi kartı ile ödenmesi kurbanın sıhhati için engel teşkil etmez. Fakat kredi kartının borcunu, ödeme vaktinde ödemek ve gecikme sebebiyle oluşan faizli işleme düşmemek lazım. Kredi kartıyla taksitli olarak kurban satın alırken, vadeyi bankanın uygulaması durumunda ek bir para ödenirse kesilen kurbanlık geçerli olmakla beraber faizli işlem nedeniyle ayrı bir günah mevzubahis olacağı için bu durumdan uzak durmak lazım."

Yorumlar (0)