Köpek kulübeleri geri geldi, açlık grevini bitirdi

Adana'da hayvansever İpek Şahin'in parktaki sokak hayvanlarının kulübesi kaldırıldığı için açlık grevi ve imza kampanyası başlatmasından sonra belediye kulübeleri parka geri getirdi.

YAŞAM 03.12.2019, 13:34
Köpek kulübeleri geri geldi, açlık grevini bitirdi

Uzun zamandır Çukurova ilçesine bağlı Mahfesığmaz Mahallesi'nde yer alan 5 Ocak Lions Çocuk Dinlenme Parkı'nda sokak köpeklerine bakan İpek Şahin, geçtiğimiz 28 Eylül tarihinde köpekler için parkın köşesine kendi imkanlarıyla kulübe yaptırmaya karar verdi.

Gerekli yerler ile görüşen Şahin, Kimsesiz Hayvanları Koruma (KİHAYKO) Adana Şubesi ile beraber kulübeleri parka yerleştirdi.

10 Kasım tarihinde ise Çukurova Belediyesi, 'CİMER'e 'köpeklerin havlayıp insanları korkuttuğu' gerekçesi ile şikayet yapılmasını gerekçe göstererek kulübeleri kaldırdı.

Daha sonra gerekli yerler ile görüşen Şahin, hiçbir yerden olumlu cevap alamayınca dün sabah parkta stant kurarak açlık grevine başladı.

Akşam saatlerinde ise Şahin’in açlık grevinin basında yer alması üzerine Çukurova Belediyesi görevlileri kaldırdıkları kulübeleri geri parka getirerek eski yerine yerleştirdi. Hayvansever İpek Şahin, “Çok mutlu oldum. Keşke hiç böyle olmasaydı. Çok teşekkürler. Bu kış günü o hayvanları düşünmeliyiz” dedi.

Kulübelerin gelmesiyle birlikte köpekler kulübelerine tekrar kavuştu.

Yorumlar (0)