Kendisini enkazdan kurtaran köpeği ziyaret etti

Kahramanmaraş'ta yerle bir olan binada apartman görevlisi olarak görev yapan Mehmet Çabuk, yıkıntı altında yerini belirleyip kurtarılmasını sağlayan itfaiye köpeği Çakıl ile hasret giderdi.

YAŞAM 25.03.2023, 20:20
Kendisini enkazdan kurtaran köpeği ziyaret etti

Yaşamı boyunca yaşadığı köpek korkusunu yıkıntı altından kurtarıldıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının canlı insan arama ve kurtarma köpeği Çakıl'a sarılarak unutan Mehmet Çabuk, Çakıl'ı tekrar görmek için Kahramanmaraş'tan başkente geldi.

Altındağ ilçesinde yer alan itfaiye merkez yerleşkesine giden Mehmet Çabuk, Çakıl'ı görür görmez duygulandı. Çabuk, sarılarak hasret giderdiği köpeği, yanında getirdiği yaş mamalarla besledi.



Üçüncü günde kurtarılmıştı

Basın mensuplarına, Çakıl ile aralarındaki duygusal bağı aktaran Çabuk, Kahramanmaraş'a bağlı Dulkadiroğlu ilçesindeki Trabzon Caddesi üzerinde bulunan Boğaziçi Apartmanı'nın giriş katında üç gün mahsur kaldığı yıkıntının altında Çakıl'ın sesini duyduğunda çok umutlandığını kaydetti.

Canının kurtarılmasını sağlayan köpeği özlediği için başkente geldiğini dile getiren Çabuk, "Çakıl'ın telefonumda fotoğrafı ve videosu var. Onu özlediğimde fotoğrafını açıyorum ve telefonuma sarılıyorum." dedi.



"Başkente yerleşeceğim"

Köpeğin 'hasretine dayanamadığı' için başkente gelmeye karar verdiğini vurgulayan Çabuk, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ona Kahramanmaraş'tan yaş mamasını da getirdim. Onunla kucaklaştım, çok mutluyum. Onunla hasret giderdik. Ona 'Beni nasıl kurtardın?' diye soru sordum. Biraz sohbet ettik, konuştuk. 'Sen olmasaydın ben 45 gündür yıkıntı altındaydım.' dedim. Daha evvel köpeklerden hoşlanmıyordum. Şimdi ise çok seviyorum. Koluma Çakıl'ın dövmesini yaptıracağım ve güzelce adını da altına yazdıracağım. Onu bırakmayacağım. Her ay geleceğim. Allah'ın izniyle burada bir işe girerim, Çakıl ile birlikte kalırım. Kahramanmaraş'ta o yok. Beni kurtaran Çakıl'ın yanına geleceğim, onun için başkente yerleşeceğim."



"29 kişiye ulaştık"

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında uzman köpek eğitmeni olarak görev yapan Engin Yılmaz ise depremin üçüncü günü yapılan kurtarma faaliyetlerinin ardından Mehmet Çabuk ile Çakıl'ın ilk buluşmasında da yine aynı duygusal dakikaların yaşandığını aktardı.

Yılmaz, "Çakıl, Mehmet Bey'i görür görmez tepkisini gösterdi ve bir anda sarılmalara başladı. Mehmet Bey'in içten davrandığını hissettiği için oldukça sıcak bir buluşma yaşandı. Mehmet Bey, onun dövmesini yaptıracağını dile getirdi. Bunlar gerçek anlamda bizleri duygulandıran şeyler. Buraya yerleşerek Çakıl'ın eğitimlerinde bizlere yardımcı olacağını da söyledi. Afet bölgesinde köpeklerimiz sayesinde 29 kişiye ulaştık. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak çok gururluyuz, mutluyuz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)