Kefken Adası'nda yalnızca bir aile yaşıyor

Deniz fenerinden sorumlu olan babalarının yıllarca adaya verdiği emeklerden ötürü korunan Kefken Adası'nda yaşamalarına izin verilen tek aile, babalarından devraldıkları adada yaşamını sürdürüyor.

YAŞAM 30.08.2020, 21:44
Kefken Adası'nda yalnızca bir aile yaşıyor

Kocaeli Kandıra Cebeci açıklarında bulunan ve Karadeniz'de bulunan iki adadan bir tanesi Kefken Adası...

Mavi bir denizin ortasındaki yeşil ortamıyla görenleri büyüleyen Kefken Adası'nda sadece bir aile yaşıyor. Defne ağaçlarının bulunduğu ve bir bölümü Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'ne ait olan adada Mustafa Işık'ın babası uzun seneler deniz fenerinde görev yaptı.

Babalarının emekli olmasıyla adayı bırakıp gitmediler

Babasının işi sebebiyle Mustafa Işık ve kardeşleri uzun seneler boyunca adada yaşamak durumunda kaldı. Babalarının emekli olmasının ardından ise Işık ailesi adayı bırakıp gitmedi.

Geçimlerini balıkçılık ile sürdürüyorlar

Meliha Işık ile evlenen Mustafa Işık, hayata gelen 3 çocuklarıyla beraber uzun senelerdir adada yaşıyor. Küçük bir sandal ile yakalamış oldukları balıkları satarak ve bahçelerdeki meyve ve sebzeleri toplayarak aile yaşamını sürdürüyor.

Adaya küçük sandallar aracılığıyla ulaşıyorlar

Koruma altında olan adada uzun seneler vermiş oldukları hizmetlerden ötürü yalnızca Işık ailesinin kalmasına izin veriliyor. Defne ağaçlarının arasında tek katlı bir evde yaşayan aile, sabah erken saatlerde denize sandalla açılıp balıklarını yakalıyor, gün boyunca ise evinin önündeki bahçeyle ilgileniyor. İhtiyaçlarını karşılamak amacıyla ise aile en yakında bulunan Cebeci adasına ulaşımını küçük bir sandal ile sağlıyor.

Yorumlar (0)