Yargıtay'dan tazminatsız işten çıkarmaya ilişkin emsal karar

İşten haksız yere çıkarıldığını ve tazminatlarını talep ederek işverenden davacı olan bir çalışan için Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar çıktı. İş arkadaşlarının izinsiz telefon görüşmelerini kaydettiği belirlenen şahıs için Yargıtay çalışanı kusurlu buldu ve tazminat talebini reddetti.

GÜNDEM 30.08.2020, 22:23 30.08.2020, 22:29
Yargıtay'dan tazminatsız işten çıkarmaya ilişkin emsal karar

Çalıştığı özel bir firmada işten çıkarıldığını öğrenen işçi, İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu.

Haklı bir sebep olmadan işten çıkarıldığını ve son maaşının net bin TL olduğunu iddia ederek, ihbar ve kıdem tazminatları, son ayın ücreti, fazla mesai ve ulusal bayramla genel tatil alacaklarının da davadan tahsilini talep etti.

Davalı işveren, davacının iş akdinin sona erdirilmesinin ardından herhangi bir alacağının olmadığını savunup davanın reddini talep etti. Mahkeme, eldeki raporlar ve bilir kişinin raporu aracılığıyla davanın kısmen kabulüne karar verdi.

Kararı, davalı vekili temyiz etti.

Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından olaya ilişkin emsal bir karar verildi. Davacı tarafın, iş arkadaşlarının özel konuşmalarını ve görüşmelerine kendi cep telefonu ile gizli olarak kayıt ettiğinin vurgulandığı kararda davacının tazminat talebinin geçersiz olduğu ifade edilerek şu cümlelere yer verildi:

Yorumlar (0)