Kayıp lise öğrencilerinin konuşmaları ortaya çıktı: "Korkuyorum ama kararlıyım"

Isparta'da kayıp 3 lise öğrencisinin anneleri "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına katıldı. Gülizar Soy (16), Tuana Yıldız (16) ve Buse Aydoğan'ın (16) kaybolmadan önce kaçma planı yaptıkları ve kendi aralarındaki "Ben de korkuyorum ama kararlıyım", "Bari para biriktirelim", "Dileniriz" şeklindeki konuşmaları ortaya çıktı. 

YAŞAM 24.02.2020, 12:41 24.02.2020, 12:49
Kayıp lise öğrencilerinin konuşmaları ortaya çıktı: "Korkuyorum ama kararlıyım"

Isparta'da 20 Şubat Perşembe günü Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan Tuana Yıldız ile okul arkadaşları Gülizar Soy ve Buse Aydoğan, öğleden sonra kayıplara karıştı. Aileler, kızlarına ulaşamamaları nedeniyle polise kayıp başvurusu yaptı. 5 gündür sürdürülen tüm arama çalışmalarına rağmen Gülizar, Tuana ve Buse'den haber çıkmadı. 

Kayıp lise öğrencilerinin anneleri bu sabah ATV'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına konuk olarak katıldı. Anneler, kızlarının WhatsApp konuşmalarını açıkladı. Programda kızların kaçma planı yaptıklarına ilişkin konuşmalar ortaya çıktı.

Söz konusu konuşmalarda, lise öğrencilerinin kendi aralarında "Çok uzak oralar", "İzmir'e gidelim. İzmir'i düşünüyorum. Çok merak ediyorum", "İzmir yolu ne taraf oraya kadar gitmemiz lazım", "Kanka ben de korkuyorum ama kararlıyım", "Bari para biriktirelim", "Dileniriz" şeklindeki konuşmaları okundu. 

Denizli'ye gitmişler

Öte yandan, kayıp lise öğrencilerinin Denizli'ye gittikleri belirlendi. Programda kayıp öğrencilerin dün saat 15.00-16.00 sularında Denizli'de görüldüğü ve otostopla bir minibüse binerek Sarayköy ilçesine gittikleri ihbarında bulunulduğu ifade edildi. 

Müge Anlı'ya mesaj yollayan izleyicilerden biri, şunları söyledi:

"Denizli Sarayköy arasında petrol istasyonu var, orada çalışıyorum. 3 kızı dün saat 15.00-16.00 gibi bir aracın içinde gördüm. Aracı kullanan çocuğu da biliyorum. Çocuğun aracını durdurup, otostopla Sarayköy'e gitmişler. Kızlar İzmir'e gideceklerini söylemişler."


 

Yorumlar (0)