Kayıp gencin öldürüldüğü cinayette sır perdesi aralandı

28 Ağustos’ta Zonguldak'ın Devrek ilçesinde ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan 19 yaşındaki Enes Merdivan'ın, yakın arkadaşı olduğu belirlenen İ.S.Ç. tarafından silahla öldürüldüğü tespit edildi. Jandarma tarafından olayın faili İ.S.Ç. her yerde aranırken, kız arkadaşı olduğu öne sürülen N.K. ise durumu jandarmaya itiraf ederek Merdivan’ın cesedinin yerini ekiplere gösterdi.  

YAŞAM 30.08.2021, 17:32 31.08.2021, 14:33
Kayıp gencin öldürüldüğü cinayette sır perdesi aralandı

İddiaya göre Çaydeğirmeni beldesinde ikamet eden 19 yaşındaki Enes Merdivan'ın ailesi, 28 Ağustos’ta jandarmaya, 27 Ağustos’tan beri oğullarından haber alamadıkları yönünde ihbarda bulundu. 

Yakın arkadaşı tarafından öldürüldü

Kayıp gencin bulunması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri hemen çalışma başlattı. Yürütülen arama faaliyeti neticesinde Enes Merdivan'ın, yakın arkadaşı İ.S.Ç. tarafından kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma sebebiyle silahla öldürüldüğü ve cesedinin ormanlık alana bırakıldığı tespit edildi.

Enes Merdivan'ı öldüren katil zanlısı, öldürdüğü gencin motorunu da ormanlık bölgede çalılıkların arasına sakladı. Daha sonra zanlının, öldürdüğü Merdivan'ın kız arkadaşı N.K. ile bir yerde buluştuğu ve kendisine cinayeti anlattığı, ardından ikilinin beraber tekrar olay yerine geldikleri ve cesedi gömme planından vazgeçerek oradan ayrıldıkları aktarıldı. Gencin aranması üzerine kız arkadaşı N.K., yaşananları jandarmaya itiraf etti ve ormanlık alanda saklanan cesedi jandarma ekiplerine gösterdi. Katil zanlısı İ.S.Ç. ise olayın ardından kayıplara karıştı. Zonguldak Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından gelen açıklamada, kayıp gencin ormanlık alanda silahla vurulmak suretiyle cansız olarak bulunduğu; firari İ.S.Ç.'yi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü açıklandı. 

Şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor

İ.S.Ç.'nin son olarak kayıp olan Merdivan'la görülmesi sebebiyle gözaltına alındığı fakat ardından serbest kaldığı, nişanlısı N.K.'nin itirafı üzerine şüpheli İ.S.Ç.'yi yakalama çalışmalarının başladığı açıklandı. 

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması devam ediyor.

Yorumlar (0)