Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık 'ne verirsin' demeyeceğiz, 'ne alırsın' diyeceğiz

Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyle Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve bütün kuvvet komutanlıklarının bir araya toplanacağını ifade etti. Türkiye'nin savunma sanayiinde ilerlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık SİHA’mız, İHA'mız ve TİHA'mız var. Savunma sanayiinde ihraca başladık. Artık ne verirsin değil, ne alırsın diyeceğiz' açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 30.08.2021, 17:59 30.08.2021, 18:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık 'ne verirsin' demeyeceğiz, 'ne alırsın' diyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Ay Yıldız Projesi yerleşkesi 19 Mayıs 2023’te açılıyor

Ay Yıldız Projesi’ndeki yerleşkenin 19 Mayıs 2023 tarihinde açılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Kınalı yavrularımız bitmedi, daha var ve bundan sonra da olmaya devam edecek. Bize artık müşterek bir merkez lazım dedik. Hem harcamalar hem de yatırım anlamında her yönüyle, bilhassa savunma konusunda öyle bir merkez gerekiyor ki bize bu merkezle birlikte bulunduğumuz yerden dünyaya farklı bir işaret verelim. Siber savunmanın konuşulduğu son dönemde bugün temelini atacağımız proje yakışır diye düşündük.”

“Proje, 15 bin kişiye hizmet verecek”

“Ay Yıldız Projesi ile Genelkurmay Başkanlığımızı, Milli Savunma Bakanlığımızı ve bütün kuvvet komutanlıklarımızı bir araya toplayacağız. Müşterek bir savunma sistemi ile merkezi bir savunma sistemini bulunduracağız. 12,6 milyon metrekarelik araziye konumlandırılan proje, 15 bin kişiye hizmet sunabilecektir. Yapılacak binalar son teknolojiyle donatılacak. Duruşuyla ve her şeyiyle düşmana korku, dosta güven veren bu yapıyı burada inşa etmiş olacağız."

“Ne verirsin değil, ne alırsın diyeceğiz”

“Telsizimiz yoktu, ABD telsizlerimize el koydu bir daha vermedi. Telsiz bulamayan askerimiz, susturma tekniğiyle savaştı. Şu an artık SİHA’mız, İHA'mız ve TİHA'mız var. Savunma sanayiinde ihraca başladık. Ne verirsin değil, artık ne alırsın diyeceğiz. Artık her şeyi kendimiz üretir duruma geldik. FETÖ'ye buradan sesleniyorum; harika bir yargı binasını çarşamba günü açıyoruz. Merdiven altı çalışan yargı üyeleri artık olmayacak. Ayağına takılan her engelden kurtulan Türkiye, eski dönemden daha kararlı ve hızlı bir şekilde yoluna devam etmiştir. Ay Yıldız Projesi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi yapıların, temel işlevleri haricinde devlet ve milletlerin gücünün sembolleri olduğuna inanıyorum."

Yorumlar (0)