Kastamonu'da tamir için gelen tesisatçı, tüm köye virüs bulaştırdı

Kastamonu'ya bağlı Cide ilçesinde tamir için bir eve gelen su tesisatçısı, köyde yaşayan 27 kişiye COVID-19 (yeni tip koronavirüs) bulaştırdı. Giriş ve çıkışlarının kapatıldığı köy, karantinaya alındı.

YAŞAM 18.04.2021, 20:30 19.04.2021, 17:14
Kastamonu'da tamir için gelen tesisatçı, tüm köye virüs bulaştırdı

Cide Kaymakamlığı'na bağlı Cide İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçeye bağlı olan Kovanören köyünde yaşayan 27 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine köyün süresiz olarak karantinaya alınması yönünde karar verdi. Karantina kararı ile birlikte köyün giriş ve çıkışları kapatılırken, güvenlik güçleri de köy girişinde güvenlik tedbiri aldı. Öte yandan, sağlık personelleri de karantinaya alınan köyde tedavi sürecine başladı. 

"2 kişinin durumu ağır"

Köy muhtarı Engin Sözen, köylerinin karantina altına alındığını belirterek, pozitif vakaların bir eve tamir maksadıyla dışarıdan gelen su tesisatçısından yayılmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını kaydetti. Sözen, köyde yaşamını sürdüren 25 kişinin evlerinde karantina altına alındığını ve sağlık durumu ağır olan 2 kişinin de Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin COVID-19 servisinde tedavilerine başlandığını ifade etti.















Yorumlar (0)