Kardeşi için "Annesizlik böyle bir şey" diye ağladı!

Adana'da annelerinin terk ettiği biri kız 4 kardeşten 6 yaşındaki Erol Bartan, kaza sonucu yaşamını yitirdi. 13 yaşındaki abla Hatice, "Annesizlik böyle bir şey, annem olsa böyle olmazdı, annenizin kıymetini bilin." diyerek gözyaşları içinde kaldı.

YAŞAM 19.11.2019, 13:04
Kardeşi için "Annesizlik böyle bir şey" diye ağladı!

Alınan bilgiye göre, Fatma ve Bekir Bartan 15 sene önce evlendi. Bu evlilikten çiftin biri kız olmak üzere dört çocuğu oldu. Fakat Fatma Bartan, 3 sene önce dört çocuğunu terk edip başka biriyle evlilik yaptı. Bunun üzerine baba Bekir Bartan, çocuklarına hem annelik hem babalık yapmaya başladı.

Bugün sabah saatlerinde Güzelevler Mahallesi'ne bağlı 1975 Sokak'ta gerçekleşen olayda, Hatice Bartan'n (13) kardeşlerine kahvaltı hazırladığı sırada 6 yaşındaki kardeşi Erol Bartan dışarı çıkıp yolda oynamaya başladı. Küçük çocuk, yoldan geçen Uğur Ş. denetimindeki 07 DN 350 plakalı kamyonetin altında kaldı.

Kardeşini kanlar içinde gördü

Kamyonet sürücüsü, mahallede kendisine saldırılmasından korkarak kamyonetiyle polis merkezine gitti ve teslim oldu. Çevrede bulunan diğer çocuklar, kazayı görünce bağırmaya başladı. Abla Hatice Bartan, evden sokağa çıktığı zaman kardeşini kanlar içinde gördü. Kardeşini kucaklayan Bartan, gözyaşları içerisinde kaldı. Vatandaşlar, hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

"Torunumun kanı yerde kalmayacak"

6 yaşındaki Erol Bartan, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Abla Bartan da kardeşiyle beraber hastaneye gitti. Babaanne Halime Bartan, kaza yerinde ağıtlar yakarak ağlamaya başladı. Babaannenin "Torunumun kanı yerde kalmayacak." dediği duyuldu.

Kazağı kardeşinin kanına bulanan Hatice Bartan, "Kardeşim eve gelene kadar o yeniden ayağa kalkana kadar bu kazağı çıkarmayacağım. Kardeşim gelmeden bu kazağı ahdım olsun çıkarmam. Kardeşim gelene kadar üzerimdekileri indirmeyeceğim yemin ettim. Keşke onun yolda oynamasına izin vermeseydim." dedi. 

"Annenizin kıymetini bilin"

Bartan'ın, "Ben mutfakta kahvaltı hazırlıyordum, kardeşim dedi ki 'ben oyun oynayacağım' ben de git fazla uzaklaşmadan oyna dedim. Araba çarpmış komşumuz haber verdi bize. Annesizlik böyle bir şey ben herkese söylüyorum annenizin kıymetini bilin ki böyle olmasın. Anneniz olsa böyle olmaz çünkü olsa sahip çıkar. Annem başkasıyla evlendi bizi bırakıp gitti." demesi herkesin içini yaktı. 

Erol Bartan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Çocuğun cenazesi, otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

Yorumlar (0)