Kar ve tipi nedeniyle 11 mahalleye ulaşılamıyor

Van ilinin Gürpınar ilçesinde etkili olan kar ve tipi sebebiyle kırsal alandaki 11 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

YAŞAM 30.11.2019, 10:30
Kar ve tipi nedeniyle 11 mahalleye ulaşılamıyor

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, üç gündür yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde aralıklarla kar yağışının devam ettiği, devam eden kar sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşandığı belirtildi.

Yağışın etkili olduğu Gürpınar ilçesinde 11 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri kapanan 11 yerleşim biriminin yollarının açılması için çalışmalara devam ederken, dünden bu yana 17 mahalle yolunun da ulaşıma açıldığı bilgisi verildi.

Meteoroloji'den uyarı var

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü ise, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş ile Bitlis çevrelerinin kuvvetli olmak üzere, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi beklendiği, taşkınlara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve bölge genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmininin de aktarıldığı açıklamada, rüzgarın, genellikle güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesinin beklendiği ifade edildi.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının da Hakkari ve Muş'ta 7, Bitlis'te 6 ve Van'da 9 derece olması öngörülüyor.

Yorumlar (0)