22 - 28 Kasım arasında en çok izlenen 5 film

Box Office Türkiye'nin aktardığı verilere göre 22 - 28 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye'de en fazla izlenen 5 film belli oldu.

KÜLTÜR-SANAT 30.11.2019, 10:33
22 - 28 Kasım arasında en çok izlenen 5 film

Türkiye'de son zamanlarda birçok yerli ve yabancı film vizyona girdi. Seyirciler bazı filmlere ilgi gösterirken bazı filmler ise beklenen seyirci sayısına ulaşamadı.

İşte geçtiğimiz hafta en çok izlenen 5 film

1. Recep İvedik 6

Şahan Gökbakar'ın başrolünde yer aldı Recep İvedik serisinin altıncı filmi, arkadaşı Nurullah ile birlikte kendilerini Konya yerine Kenya'da bulan Recep İvedik'in hikâyesini anlatıyor.

Recep İvedik evinde televizyon izlerken, kapıya gelen postacının teslim ettiği davetiyeyi görünce çok heyecanlanır. Konya'da kuru fasulye festivaline davet edilen Recep, vakit kaybetmeden en yakın arkadaşı Nurullah'ı da yanına alıp yola çıkmak ister. Ancak henüz gezi başlamadan talihsizlikler başlar ve seyahat acentesinin hatası sonucu Recep ve Nurullah kendilerini Konya yerine Kenya’da bulurlar.

Kenya’ya vardıktan sonra tek amaçları Türkiye’ye geri dönmek olan iki kafadar için artık heyecan dolu bir macera başlamıştır. Afrika’nın uçsuz bucaksız vahşi bozkırlarında Recep ve Nurullah, ne olduğunu anlayamadan iki düşman yerli kabilenin arasında kalırlar.

Bu hafta 516.384 bin seyirci Recep İvedik 6 filmini izlerken toplam seyirci sayısı ise 3.341.274'e ulaştı.

2. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Hayat Van Eck'in başrolünde yer aldığı Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, ünlü sporcu Naim Süleymanoğlu'nun hayat hikâyesine odaklanıyor.

Spor kariyerine 47 Dünya Rekoru, üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalyası, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu, kendi ağırlığının üç katı ağırlık kaldırabilen tek sporcu olarak da tarihe geçti. İlk Dünya Rekoru’na imza attığında 15 yaşındaydı. Türkiye’ye güreş dışında olimpiyatlarda altın madalya kazandıran ilk sporcu da Naim Süleymanoğlu olurken ardında kırılması imkansız rekorlar bıraktı.

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmini bu hafta 484.601 seyirci izledi.

3. Karlar Ülkesi II

Gişede büyük başarı elde eden Frozen'ın devam filmi Frozen II; Elsa, Anna, Olaf ve Kristoff'un bu kez Arendelle'den çok uzak yerlerde yeni serüvenlerin peşinde koşmalarını ve krallıklarının antik gizemini çözmeye çalışmalarını konu ediniyor.

Elsa neden sihirli güçlerle doğdu? Erindel'in dışındaki ormana ve karanlık denizlere, bilinmeyene, giderken geçmişe dair hangi gerçekler Elsa'yı bekliyor olacak? Cevaplar onu çağırıyor ama aynı zamanda krallığını da tehdit ediyor. Elsa; Anna, Kristoff, Olaf ve Sven ile birlikte, tehlikeli ama macera dolu bir yolculukla karşılaşacak.

Bu hafta 471.567 seyirci Karlar Ülkesi II filmini izlerken toplam seyirci sayısı ise 791.198 oldu.

4. 7. Koğuştaki Mucize

Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği 7. Koğuştaki Mucize, 1983 yılında sıkıyönetim altındaki bir Ege kasabasında yaşayan ve haksız yere hapse atılan Memo ile yedi yaşındaki kızı Ova'nın tekrar birbirlerine kavuşmaya çalışmalarını anlatıyor.

1983 yılında bir Ege kasabasında sıkıyönetim komutanının kızının ölümü üzerine küçük kızı ve babaannesiyle yaşayan Memo idam cezasına çarptırılır. Herkes adalet peşindeyken Memo ve kızı Ova'nın tek isteği birbirlerine kavuşmaktır. Adaletin gerçekleşmesi için ise bir mucize gerekmektedir.

7. Koğuştaki Mucize filmini bu hafta 251.642 kişi izledi. Yedi hafta önce vizyona giren filmi ise toplamda 4.874.440 seyirci izledi.

5. Cinayet Süsü

Ali Atay'ın yönetmenliğini üstlendiği Cinayet Süsü, gizemli bir seri katil vakasını çözmeye çalışan cinayet büro ekibinin maceralarını konu ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri günün birinde hiç alışık olmadıkları bir cinayet vakasıyla karşılaşırlar. Başkomiser Emin, komiser Salih, komiser Asuman ve komiser yardımcısı Alaattin'den oluşan ekip olaya el koyar. Ancak tuhaf cinayetler birbiri ardına gelmektedir. Ekibin elinde ne bir delil, ne de bir ipucu vardır. Sinirler gerilmeye, amirler rahatsız olmaya başlar. Vakalar arttıkça basının ve halkın ilgisi de yoğunlaşmaktadır. Bu durum Emin ve arkadaşları üzerinde büyük bir baskı yaratır. Sonunda Emniyet Genel Müdürü, Amerika'dan gelen “suç uzmanı” Dizdar Koşu'yu da rehberlik etmesi için başkomiser Emin'in ekibine atar. Telaş, baskı ve çaresizlik altında ezilen Emin ve arkadaşları, Türkiye'nin gördüğü en tuhaf seri cinayet zincirini, olabilecek en ters köşe yöntemlerle çözmeye çalışmaktadır. Sonunda tek bir soru kalmıştır: katil mi pes edecek, yoksa polisler mi?

Cinayet Süsü'nü 22 Kasım - 28 Kasım 2019 tarihleri arasında 62.503 kişi izlerken, toplam izleyici sayısı ise 823.878'e ulaştı.

Yorumlar (0)