Kar timleri gece gündüz iş başında!

Karla mücadele çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüren Karayolları ekipleri, 2 metreyi geçen kar kalınlığa sahip bölgenin yollarını açık tutmak için çalışıyor.

YAŞAM 08.02.2021, 10:44 08.02.2021, 15:48
Kar timleri gece gündüz iş başında!

Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı durumdaki yollardaki insan boyunu geçen birikmiş karı kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

Yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan Erzurum-Tekman karayolunun açılması için çalışan ekipler, Palandöken ve civarında yolların ulaşıma açılması için büyük güç ve mesai harcıyor.

Bölgede bulunan onlarca mahallenin yolu ulaşıma açılmayı beklerken, ekipler vatandaşın can güvenliği için yolu ulaşıma kapattığı görüldü.

Kar kalınlığı 2 metreyi geçen bölgede kar püskürtme araçlarıyla çalışma yürüten kar timleri, ağır koşullarda 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıyor.

Kar temizlemede kullanılan araçların donmaması için de sürekli çalıştırmak zorunda kalan ekipler, karla mücadelesini kesintisiz sürdürüyor.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları, bölge için çığ uyarısında bulunarak, sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.

Yorumlar (0)