Kapıkule sınır kapısı rekor kırdı! Edirne’de otelcilerin yüzü güldü

Türkiye’de senelik izinlerini geçirmek adına yola düşen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçerek Edirne'de bulunan otelleri dolduruyor.

YAŞAM 01.08.2022, 13:31 02.08.2022, 09:01
Kapıkule sınır kapısı rekor kırdı! Edirne’de otelcilerin yüzü güldü

Avrupa’da hayatını sürdüren gurbetçilerin, yaz tatillerini değerlendirmek adına anavatana dönüş yapması devam ediyor. Memleket hasretlerini bir nebze olsun azaltmak için Avrupa'nın birçok bölgesinden Türkiye’ye gelen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda büyük bir yoğunluk meydana getiriyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Edirne Valiliği, geçtiğimiz ay içerisinde bir günde 35 bin 887 yolcunun Türkiye’ye giriş yaptığını belirtmişti.

Yorgunluklarını Edirne’de atıyorlar

Tüm dönemlerin yolcu girişinin en çok yapıldığı Kapıkule Sınır Kapısı’nda gurbetçiler, Türkiye'ye gelmelerinin sonrasında Edirne'de mola yapmayı tercih ediyor. Bu noktada ise otelciler ve bölge esnafı da yoğunluktan nasibini alıyor.

Gidiş ve dönüşte uğruyorlar

Avrupa’dan tatil amacıyla yola çıkan ve şehirde ki otellere giriş yapan kişiler, konakladıkları zaman aralığında çarşıları dolaşarak esnafa katkı sağlıyor ve alışveriş yapıyorlar. Yıllık izinlerinin sonuna gelen ve hayatlarını sürdürdükleri ülkelere geri dönüş yolculuğu yapan gurbetçiler de dinlenmek amacıyla Edirne’de bulunan otellerde konaklıyor.

“Hem şehir turu yapıyoruz hem de yorgunluk atıyoruz”

Otel İşletme Sorumlusu Can Pektaş, bu yıl diğer senelere nazaran gurbetçilerin gelişlerinde yükseliş olduğunu ifade ederek, “Bu yoğunluk geçtiğimiz senelere göre biraz daha farklı. Yani daha kalabalık bir durum söz konusu. Şu an biz de misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya uğraşıyoruz. Burada hem kent turu yapıyorlar hem de ilk yorgunluklarını atıyorlar. Bu şekilde hem otellere hem de kent esnafına destek oluyorlar" dedi.

15 saat bekleme sonunda Türkiye’ye giriş yaptılar

Sırbistan’dan geçiş yaptıkları sırada çok fazla yorulduklarını ve bekletildiklerini aktaran gurbetçi Niyazi Ateş, "Geçiş yolumuz üzerinde Sırbistan bulunuyor. Orada yaklaşık 15 saat kadar bekletildik bu durum bizi çok yordu. Türkiye’ye ulaştığımız da ise giriş çok hızlı gerçekleşti. Gece olmuştu bizde buraya gelip otelde dinlendik. Normalde insanlar az daha araba kullanalım İstanbul’da kalalım diye düşünüyor. Biz ise Edirne’de konaklamayı seviyoruz. Çünkü burada rahatlıkla çarşıya gidiyoruz. Örneğin, yapacağımız işlerimiz oluyor, tanıdık kişiler ve yerler oluyor. Edirne’de olukça mutluyuz, Türkiye’deyken güvende hissediyoruz" dedi.

“Sabit berberimiz bile var”

Bir başka gurbetçi İlknur ateş ise, “Vatana geldiğimiz için çok mutluyuz. Her geldiğimizde Edirne’de konaklıyoruz. Çok güzel oluyor bizim için. Hatta burada çocuklarımızın sabit bir berberi bile var. Her gelişte ona gidiyorlar" şeklinde ifade etti.

Gurbetçiler Selimiye Camii’ne yoğun ilgi gösteriyor

Edinilen bilgilere göre, Belçika’dan Türkiye’ye gelen gurbetçi Mehmet Serbest, bu sene Selimiye Camii’ne gittiğini, yapılan düzenlemelerin meydana gelen yeni hali çok sevdiğini belirtti.

Yapılan düzenlemenin çok güzel olduğunu ifade eden Serbest, özellikle gece vakitlerinde çevrenin ışıklandırılmasının göze hitap ettiğini ve fotoğraflarını çektiğini söyledi.

Yorumlar (0)