Kamp ve karavan tutkunları Sındırgı'da buluşuyor...

Balıkesir’in "doğal şehir" olarak da anılan ilçesi Sındırgı, Kamp ve Karavan Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçilerini eşsiz doğası ile büyüleyen Sındırgı ilçesi, doğaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği adres oldu.  

YAŞAM 28.05.2022, 12:11 29.05.2022, 09:35
Kamp ve karavan tutkunları Sındırgı'da buluşuyor...

İlk kez geçen yıl düzenlenen organizasyondan memnun kalan doğaseverler, bu sene de Sındırgı’nın yolunu tuttu. 

Kamp ve Karavan Festivali’ne yoğun ilgi

Çevre kentlerden ve ilçelerden birçok karavan sahibi ile birlikte kamp kurmak isteyenler, Yaylabayır alanında düzenlenen festivale katıldı. Hafta sonunu bu kamp alanıdna geçirmek isteyen doğaseverler, alana akın etmeye devam ediyor. Adrenalin sporlarına eşsiz doğasıyla ev sahipliği yapan ve kamp tutkunlarının gözdesi olan Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, doğaseverlerin bir araya geldiği eşsiz bir festival başladı. Yaylabayır mahallesi, gölet bölgesinde çam ağaçlarının arasında kurulan kamp alanı 27-28-29 Mayıs arasında doğaseverleri ağırlayacak. 

Yaylabayır Gölet alanı, Karadeniz’i anımsatan doğası ile söz konusu festivale ev sahipliği yapacak. Kamp kuracak olanlar için doğa etkinlikleri, zumba, yoga, konser gibi pek çok farklı aktivite planı yapılırken, Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Yaylabayır Mahalle Muhtarlığı ile birlikte düzenlenen festivalin ilk gününde, sanatçı Mustafa Ertek, 2’nci gününde ise kanun ustası Kutsal Sütoğlu sahneye çıkacak. Sadece mahalle sakinleri tarafından açılacak olan yiyecek standları ve yöresel ürünlerin haricinde pek çok markanın da stant açacağı alanda katılımcılar sürpriz hediyelere ulaşabilecek.

Kamp kuracak olan vatandaşlar için bütün güvenlik önlemleri alınırken, etkinliklere katılmak isteyen kişiler için kamp alanına Sındırgı merkezinden festival süresi boyunca ücretsiz ring servisi verilecek. Güreş gösterilerinden halk oyunlarına ve voleybol turnuvalarına kadar pek çok etkinliğin yapılacağı festivalde, ziyaretçiler ve kamp kuranlar ATV’ler ile eşsiz bir doğada safari yapma fırsatına erişecekler. Yöre halkına da katkı sunan festivalin ilk kuralı; yöre halkı dışında esnafın yöresel ürün veya yeme içme ürünleri satmasına izin verilmiyor.

Öte yandan atlı safari turları ile Sındırgı atlı cirit spor kulübü de kamp alanında yer bulacak. 

“Burada emek var”

Balıkesir Gönen ilçesinden festivale katılan Şener Çağlar “Geçen sene de etkinliğe katılmıştık. Bu sene de yine etkinliğe katıldık. Başkanımıza ve onun ekibine, güler yüzleri ve verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Bunun devam etmesini talep ediyoruz. Herhalde Balıkesir’de, karavan alanının bir benzeri daha yok diye düşünüyorum. Fakat yapılan hizmetler de önemli. Çok hizmet var. Burada emek var" sözlerini kullandı. 

İzmir’den geldiğini söyleyen Ayşegül Sarkan “Susurluk’ta düzenlenen kamptan buraya geldik. İnternet üzerinden etkinlikleri öğrendik. Aynı zamanda İzmir Kamp ve Karavan Derneği üyesiyiz. Oradan duyduk geldik, çok memnun kaldık. Alanı beğendik. Çok güzel. Aynı alanda, köyün, gölün ve yeşilin görünüyor olması oldukça güzel. Ne soğuk ne sıcak. Köylü çok güzel, insanlar çok güzel. Muhtarımız ilgili. Belediye başkan yardımcımız da buraya geldi. Onlarla da ayrıca tanıştık. Hepsine teşekkür ediyoruz. Alan çok iyi, tuvalet ihtiyaçlarımız güzel, suyumuz var. Her şey şu anda yolunda, iyi gidiyor” şeklinde konuştu. 

“Herkes memnun, herkes mutlu”

Bu tür etkinliklerin, Mahalle halkının ufkunun genişlemesine ve kalkınmasına faydalı olduğunu ve yöre halkının da bu etkinlikleri sahiplendiğine dikkat çeken Yaylabayır Mahalle Muhtarı Mustafa Eraslan, şunları söyledi:

“Şu anda yine belediyemizin destekleriyle Yaylabayır Kamp ve Karavan Festivalindeyiz. 27-28-29 Mayıs arasında bu tarz bir etkinliğe başladık. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 70 yaşındaki, 80 yaşındaki dayım bu ATV’leri, motorları görüyor. Karavanları, bir arabanın içinde de insanların yaşam sürdürebildiklerini fark ediyor. Herkes memnun, herkes mutlu. Biz de mutluyuz. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Allah hepsinden razı olsun”

Yorumlar (0)