Medical Park Stadyumu’nun zemini yenileniyor

Trabzonspor’un kendi evinde şampiyonluğunu ilan ettiği Antalyaspor maçı sonrası büyük hasar gören Medical Park Stadyumu’nun zemininde onarım çalışmaları başladı. 

SPOR 28.05.2022, 12:32 29.05.2022, 09:35
Medical Park Stadyumu’nun zemini yenileniyor

Ligin 35’inci haftasında Antalyaspor’u konuk eden Trabzonspor, müsabakadan 1 puan çıkararak yıllar sonra şampiyonluğunu ilan etmişti. Maçın son düdüğü ile birlikte sahaya inen Trabzonsporlu taraftarlar saatlerce şampiyonluk coşkusunu yaşamış ve kutlamalar gerçekleştirmişti. 

Stadyumun birçok noktasında tahribat tespit edildi

On binlerce kişinin sahaya inerek şampiyonluğu kutlaması sebebiyle ağır hasar gören Medical Park Stadyumu’nun zemininde yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Sulama sistemlerinden reklam panolarına her alanda tahribatın yaşandığı stadyumdaki onarım çalışmaları kapsamında zeminde bulunan hibrit çimler söküldü. 

Zemin yenileme çalışmaları yeni sezona kadar tamamlanacak

Stadyum yetkilileri tarafından yapılan incelemede, kale direklerinin üzerine oturtulduğu beton zeminde de tahribat oluştuğu tespit edildi. Stadyumun birçok bölgesinde sil baştan onarım süreci için kolları sıvayan personeller, zemin iyileştirme çalışmalarını da dikkatle inceliyor. Medical Park Stadyumu’nun zemin iyileştirme çalışmaları, Hollanda’da faaliyet gösteren özel bir firma tarafından gerçekleştiriliyor. Hibrit çimlerin söküldüğü zeminde kum serme işlemine de başlandı. Stadyum yetkililerinden yapılan açıklamada, zemin iyileştirme çalışmalarının yeni sezona kadar tamamlanacağı belirtildi. 

Bu sezon kendi evinde hiç mağlup olmadı

Trabzonspor, bu sezon Medical Park Stadyumu’nda oynadığı 19 maçta 12 galibiyet ve 7 beraberlik elde etti. Bordo-mavili ekip bu sezon kendi evinde mağlubiyet yüzü görmeyerek önemli bir başarıya imza attı. Taraftarı önünde çıktığı 19 maçta 35 kez ağları havalandıran Karadeniz temsilcisi, kalesinde ise 17 gol gördü. Abdullah Avcı yönetiminde ligin başından bu yana istikrarlı bir görüntü sergileyen ve elde ettiği galibiyetlerle puan farkını açan Trabzonspor, ligin 35’inci haftasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak 38 senelik şampiyonluk hasretine son vermişti. 

Yorumlar (0)