Kahramanmaraş'taki civciv şaşkınlık yarattı

Kahramanmaraş'a bağlı Türkoğlu ilçesinde, bir besici tarafından kuluçkaya koyulan yumurtadan dört ayaklı bir civciv çıktı.

YAŞAM 15.01.2023, 20:25 16.01.2023, 17:41
Kahramanmaraş'taki civciv şaşkınlık yarattı

Kırsal Beyoğlu Mahallesi üzerinde ikamet eden Tuğba Çakmak'ın kuluçka makinesine koyduğu yumurtalardan 22 gün sonra civcivler çıktı.

Civcivlerden birinin beslenmekte ve yürümekte bir hayli zorlandığını gören Çakmak, hayvanı kontrol ettiğinde dört ayaklı olduğunu görerek durumu yakınlarına aktardı.



"Fazla olan ayakları alınacak"

Veteriner Oğuzhan Gemci, basın mensuplarına, yavrunun sağlığına kavuşması için civcivin genel bakımlarının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Civcivin fazla olan ayaklarının ameliyatla alınacağını belirten Gemci, "Civcivin fazla olan ayakları sebebiyle arka tarafında ağırlık meydana geliyor. Bu sebeple yavrumuz denge sağlayamıyor ve yürümekte zorluk yaşıyor. Literatürde 'polimelia' olarak da bilinen bu durum, 10.000'de bir gözleniyor." şeklinde konuştu.

Besici Çakmak ise yumurtaları kontrol etmek için geldiğinde, çıkan yavrulardan birinin ayağa kalkamadığını ve kontrol sağladığında dört ayaklı olduğunu gördüğünü ifade etti. 

Daha evvel böyle bir durumla karşılaşmadığını dile getiren Çakmak, yavruyu, sağlığına kavuşması amacıyla yetkililere teslim etme yönünde karar verdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)