Kağıthane'de manav görünümlü kıraathaneye baskın

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hafta sonu uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamasında ihbar üzerine manav görünümüne sahip bir kıraathaneye baskın gerçekleştirdi. İçeride kağıt oyunu oynarken yakalanan 36 kişiye toplamda 124 bin 884 TL idari para cezası verildi.

YAŞAM 22.02.2021, 18:18 23.02.2021, 15:54
Kağıthane'de manav görünümlü kıraathaneye baskın

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını sebebi ile alınan önlemler çerçevesinde kahvehane, oyun salonu ve kıraathaneler geçici bir süreliğine kapatılmıştı. Bu çerçevede denetimleri aralıksız devam eden Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçleri, hafta sonu uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlaması çerçevesinde dün saat 13.30 sularında Sanayi Mahallesi’nde bulunan bir manavın içerisinde oyun oynandığına dair ihbar aldı. İhbarı değerlendiren emniyet güçleri, mekana baskın gerçekleştirdi. Güvenlik güçleri, girişte manav olarak görünen işlemenin iç kısmının kıraathaneye çevrildiğini görünce, büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Manav görünümlü kıraathane

Masalarda oyun oynayan çok sayıda kişinin maske takmadığı, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmediği tespit edildi. Bunun üzerine emniyet güçleri, 36 kişiye, 'Umumi Hıfzısıhha Kanununa Muhalefet' gerekçesi ile toplamda 124 bin 884 TL idari para cezası uyguladı. 

Diğer yandan, Halil K. adlı kişinin işletmeciliğini gerçekleştirdiği iş yeri, Kağıthane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından mühürlendi. İşletme sahibi ise adli işlemleri gerçekleştirilmek üzere polis merkezine götürüldü.





Yorumlar (0)