Kadir'e üniversite sınavı için eğitim desteği!

Konya'da, sevgilisi Ayşe D.'yi (35) döven Özgür Duran'ı (32) müdahale etmek istediği sırada kalbinden bıçaklayarak, öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker'e (20), cezaevindeki eğitim birimince üniversite sınavına hazırlanması için eğitmen eşliğinde destek verildiği öğrenildi. Şeker'in ayrıca psikolojik destek ile talebi üzerine dini eğitim de aldığı belirtildi. 

YAŞAM 18.02.2020, 10:05
Kadir'e üniversite sınavı için eğitim desteği!

Olay, 5 Şubat günü Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören Ayşe D.'ye yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı kalbinden bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı. 

Derslerinden geri kalmak istemeyen Kadir Şeker, üniversiteye hazırlık için kullandığı ders kitapları ile sevdiği kitapları ailesinden istedi. 

Öte yandan, üniversiteye hazırlanması amacıyla Şeker'e eğitmen eşliğinde destek verildiği bildirildi.

Psikolojik destek de alıyor

Şeker'in hem cezaevi tarafından sağlanan kitaplar hem de kendi kitaplarından üniversite sınavına hazırlanmaya devam ettiği kaydedildi. 

20 yaşındaki gencin psikolojik destek ile kendi isteği üzerine dini eğitim de aldığı ifade edildi. 

Soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından en ince detayına kadar yürütüldüğü ve kısa sürede sonuçlanmasının planlandığı öğrenildi. 
 

Yorumlar (0)