Kadıköy'de minibüsçülerin ‘ölüm durağı' tehlike saçıyor

Kadıköy’de yolu uzatmak istemeyen minibüs şoförleri, durakta indirmek yerine yolcuları D-100 Karayolu ortasında indirdi. Trafiğin ortasında kalan yolcular, bariyerlerden atlayarak karşıya geçmeye çalıştı. Yolcular, kazaya davetiye çıkaran şoförlere tepki gösterdi.

YAŞAM 30.09.2021, 12:16 30.09.2021, 18:05
Kadıköy'de minibüsçülerin ‘ölüm durağı' tehlike saçıyor

İstanbul Kadıköy'de minibüs şoförleri, Uzunçayır durağında inmek isteyen yolcuları durakta indirmek yerine D-100 karayolu ortasında indirerek kazaya adeta davetiye çıkardı. 

Yolcular tepkili

Yolun uzaması sebebiyle şoförlerin yol ortasında indirdiği vatandaşlar, bariyerlerden atlayarak karşıya geçmeye çalıştı. Araçların hareket halinde olduğu yolda durumu fark eden araç sürücüleri korna çalarak tepki gösterdi. Trafiğin hızlı bir şekilde aktığı yolda karşıya geçemeyen bazı vatandaşlar ise dakikalarca yolda bekledi. Vatandaşlar, minibüs şoförlerine tepki gösterdi.

“Şoförün ruh haline göre yaşıyoruz”

Yolda indirilen yolculardan biri olan Serap Çakıl, “Normalde durakta bizi indirmesi gerekiyor. Şoför, yolun ortasını uygun gördüğü için burada indirdi. Sanırım Şoför Bey bugün sinirliydi. İnsanların hayatı, minibüs şoförünün o anki ruh haline, nasıl uyandığına bağlı. Şoförler nereyi uygun görüyorsa orada inmek durumunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

“İnsanların hayatlarını tehlikeye atıyorlar”

Yolda bekleyen bir başka yolcu Fatih Derebaşı ise “Yolcuların burada indirilmemesi lazım. İşlek bir yer burası. İnsanların hayatlarını riske atıyorlar. Çok yanlış. Burada arkadaşımı beklerken pek çok minibüsçünün aynı davranışı yaptığını gördüm. Bu anlamda denetimlerin sıkılaştırılmasını talep ediyoruz. İnsan yaşamından daha önemli bir şey yok” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)