Jandarma komandoların nefes kesen eğitimleri görüntülendi 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir numarası jandarma komandoların nefes kesen ve bir o kadar da zorlu eğitimleri görüntülendi. 6 aylık süre zarfında sıkı eğitim alan askerler, özel olarak seçilmeleriyle ünlüler. 

YAŞAM 23.06.2021, 17:20 24.06.2021, 17:41
Jandarma komandoların nefes kesen eğitimleri görüntülendi 

Hava, kara ve deniz birliklerinden özel olarak seçilerek Kayseri, Ankara ve İzmir’deki “Jandarma Komanda İhtisas Kursu’na” katılan komandoların 6 aylık süren nefes kesen eğitimlerinin bir kısmı, haber ajansları tarafından görüntülendi.



Sıkı ve zorlu eğitimlerden geçen komandolar, bu şehirlerde harita bilgisi, ilk yardım, dağcılık, silah bilgisi, özel operasyonlar, atış ve keskin nişancılık konusunda eğitiliyorlar.  



Her ilde farklı eğitim veriliyor 



İzmir Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda çekim yapan ajanslar, Jandarma Komanda İhtisas Kursu’nu görüntüledi.



Gönüllülük esasına dayanan ve subay ile astsubayların başvuru yapabildiği bu kursta özel testler yapılıyor ve sayı, 35’e indiriliyor.



“Özel komandolar”, kurs boyunca çok zorlu parkurlardan geçiyorlar.  



Kayseri’deki kursta “şiddetli soğuklarda ve derin karda harekat” eğitimi, Ankara’daki kursta “temel dalış” eğitimi ve İzmir’deki kursta da “bot operatörlüğü, helikopterden atlama, beden gelişimi, yakın boğuşma ve dalış” dersleri veriliyor. 



Alanlarında uzman kişilerce yetiştiriliyorlar 



6 aylık kursta komandolar, pek çok konuda eğitim alıyor. Öğretmenliklerini ise alanlarında uzman kişiler yapıyor.



Foça Jandarma Komando Okulu’nda İhtisas Konular Kurulu görevlisi Astsubay Kıdemli Başçavuş Gürcan Ordu, şunları aktarıyor: “Bu kursumuzda eğitim alan komandolar, yurt dışında ve içinde her türlü iklim ve arazide operasyon planlama ve icra edebilme yeteneğine sahip oluyorlar."



"Jandarma komandolarımız ormanda, dağda, meskun mahalde, derin karda ve şiddetli soğuklarda taktik ve teknikleri ustalıkla uygulayabiliyorlar."



"Ayrıca askerlerimiz, EYP, patlayıcı madde, paraşüt, bot operatörlüğü, dalış, kayak gibi çeşitli eğitimlere de tabi tutuluyorlar.” 

Yorumlar (0)