İzmir'i sağanak vurdu

İzmir'de öğle saatlerinden sonra etkisini artıran sağanak yağış sebebiyle Balçova ve Konak ilçelerindeki bazı iş yeri ve evlerde su baskınları meydana geldi.

YAŞAM 13.12.2022, 18:20
İzmir'i sağanak vurdu

Su baskınlarının meydana geldiği tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan bazı sokaklar giderlerin tıkanması sebebiyle su altında kaldı.

Çarşı içerisinde bulunan Hisar Camii etrafındaki sokaklarda oluşan taşkında bazı iş yeri ve pasajlara dolan su, esnaf ve belediye personelleri tarafından tahliye edilmeye çabalandı.



"Muhatap bulamıyoruz"

Çarşıda tuhafiye dükkanı olan Hacı Hasan Dursun, problemin çözümünü talep ettiklerini kaydetti.

Muhatap bulamadıklarından şikayet eden Dursun, "Hep yüzeysel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Problemimiz çözülmüyor. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyorum. En ufak bir yağışta işimiz, günümüz bitiyor. Belediyeye buradan sesleniyorum, her kim yetkiliyse bu problemin çözülmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.



"Zabıtalar bize kızıyor"

Esnaf Uğur Yılmaz ise yağışın ardından yaşanan su baskınları sebebiyle dükkanlarını kapatanlar olduğunu ifade etti. İş yerinde toplam 14 kişinin görev yaptığını aktaran Yılmaz, "İş yerindeki herkes evine gittikten sonra nasıl olacak? Her yağmurdan sonra halimiz perişan. Her yağmur sonrası bu sıkıntıyı her daim yaşıyoruz. Çatılardan su akıyor, brandalar yetersiz kalıyor. Zaman zaman zabıtalar brandaları taktığımız için bize kızıyor fakat işimizi görüyor. Yapabilecek başka bir şeyimiz yok." sözlerini sarf etti. 



Araçlar su içinde kaldı

Yağış sebebiyle Mithatpaşa Caddesi üzerinde su birikintileri meydana geldi. Balçova'da ise gelen su baskını ihbarlarına ekiplerce müdahalede bulunuldu. Buradaki araçlardan bazılarının suyun içinde kaldığı gözlendi. 

Bahçelerarası bölgesinde de suyun içinde kalan araçtaki üç kişi, itfaiye personelleri tarafından kurtarıldı.

Sağanak yağış sebebiyle yollarda meydana gelen su birikintileri, ana arterlerde trafiğin aksamına yol açtı. 

Yorumlar (0)