İlaç fiyatı düzenlemesi öne çekildi

Eczanelerdeki ilaçların temin edilmesi ve sektörün desteklenmesi amacıyla harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan ilaç fiyatı düzenlemesini erkene çekmeye yönelik faaliyetlere başladı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak olan 1 avro değeri yüzde 36,77 oranında arttı. Artışla birlikte fiyat korumalı ürünlerdeki barem değeri 37,10 TL, diğer ürünlerde ise 19,39 TL oldu.

SAĞLIK 14.12.2022, 01:15 14.12.2022, 01:21
İlaç fiyatı düzenlemesi öne çekildi

Son zamanlarda, global çapta meydana gelen ham madde problemi ve artış gösteren maliyetler sağlık sektörünü negatif yönde etkilemeyi sürdürüyor. Ülke içinde de mevsimsel etkilerle birlikte reçete sayısındaki artış oranına bağlı olarak, ilaç talebinde meydana gelen yoğunluk nedeniyle bazı ilaçların temininde güçlükler yaşanıyor.

Yurttaşların eczanelerdeki ilaçlardan bazılarına erişemediklerine ilişkin son dönemde artış gösteren şikayetler üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı devreye girdi.

Şubattaki düzenleme erkene çekildi

Bakanlık, ilaç fiyatlarında Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan düzenlemeyi, sektörün üretim, tedarik ve planlamalarına destek olabilmek maksadıyla erkene çekti. 

Bakan Nureddin Nebati'nin yükümlülüğünde yapılan ilgili düzenlemeyle, üretim planlaması, üretim maliyetlerindeki artış ve ham madde temini hususunda sektöre destek sağlayacak uygulama hayata geçirildi ve yurttaşların ilaca vaktinde erişebilmesi hedeflendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak olan 1 avro değeri yüzde 36,77 oranında arttı. Artışla birlikte fiyat korumalı ürünlerdeki barem değeri 37,10 TL, diğer ürünlerde ise 19,39 TL oldu.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden hususa dair açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlaç bulunamaması sorununun çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atıldı. Diğer adımlarımız da yolda. Çözeceğiz, hiç kimse endişe etmesin." dedi. 

Yorumlar (0)