İzmir'de yangın paniği! Müdahale başladı!

İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Çınardibi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın üzerine bölgeye ekipler gönderildi. Uçak, helikopter ve arazözlerin kullanıldığı yangın söndürme çalışmaları başladı.

YAŞAM 21.07.2022, 14:11 22.07.2022, 09:05 Hakan Öksüz
İzmir'de yangın paniği! Müdahale başladı!

Son haftalarda dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Türkiye'de de çok sayıda orman yangını çıktı. Sıcaklığın artışa geçmesiyle çıkan yangınlar, havadan ve karadan müdahale eden ekiplerin çabalarıyla söndürüldü. Hava sıcaklığının daha da artacağını bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, orman yangını riskine karşı uyardı.

Havadan ve karadan müdahale başladı

Gelen uyarılardan sonra bir orman yangını da İzmir'in Bayındır ilçesinde çıktı. İlçeye bağlı Çınardibi Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda yangın başladı. Yangına müdahale etmek için 2 uçak ile 1 helikopter gönderildi. Karadan müdahale eden 8 arazöz ve 2 su tankeri ile birlikte ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

31 Ağustos'a kadar yurt genelinde ormanlara girişler yasak

Meteoroloji'den gelen yangın riski uyarısı üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, yeni tedbirleri duyurdu. Buna göre 31 Ağustos tarihine kadar ormanlık alanlara giriş ve ateş yakmak yasaklandı. Sadece kamping işletmelerinin ormanda çadır kurabileceği belirtildi. Ormanlık alanlara yaın bölgede yapılacak düğünlerde havai fişek kullanılmasına yasak getirildi.

Yorumlar (0)