İçişleri 100 kaymakam alacak! İşte aranan şartlar...

İçişleri Bakanlığı tarafından Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı'na 100 kaymakam adayının alınacağı açıklandı. 

GÜNDEM 21.07.2022, 14:08 22.07.2022, 09:05
İçişleri 100 kaymakam alacak! İşte aranan şartlar...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Kaymakam adaylığı sınavı ile ilgili ilan yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı

İlana göre, sınava girecek olan adaylarda, yurt içinde bulunan üniversitelerin ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından diploma denkliği onaylanmış olmak şartıyla yabancı üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, işletme, iktisat, maliye ve finans, halkla ilişkiler ve tanıtım, sosyoloji, psikoloji bölümlerinden ya da bu bölümlerden birinin müfredatında bulunan derslerin en az yüzde 80'ine sahip diğer bölümlerden veya hukuk fakültelerinden mezun olma koşulu aranacak.

Üniversitelerin mühendislik ve sosyal bilimler fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört senelik lisans eğitimi alan ve siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, hukuk, kamu yönetimi, iktisat alanlarında lisansüstü eğitim alanlar da sınava başvuru yapabilecek.

35 yaşı doldurmamış olma şartı var

Öte yandan 1 Ocak 2022 itibarıyla adaylarda, 35 yaşını doldurmamış olmaları ve askerlikle ilişiklerinin olmaması ve askerlik hizmetini tamamlamış, yedek sınıfa geçirilmiş ya da erteletmiş olmak şartları da aranacak.

Adaylar, 2-9 Ağustos tarihleri arasında başvurularını, herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden, ÖSYM’nin web sitesinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan gerçekleştirecekler ve sınav ücretini yatırarak başvurularını yapacak. Geç başvuru gününün ise 17 Ağustos 2022 olduğu açıklandı.

Sınav, Ankara’da 18 Eylül günü saat 10.15'te Ankara'da gerçekleştirilecek. Saat 10.00'dan sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacak. Sınavda 100 soruyu yanıtlamak için 150 dakika süre verilecek.

Yorumlar (0)