İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

İstanbul merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün finans merkezi olduğu gerekçesiyle daha önce kayyum atanan Kaynak Holding'in eski yöneticilerinin kurduğu tespit edilen bir güvenlik şirketi personellerine yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar sonucunda, gözaltı kararı bulunan 16 şüpheliden 15'i gözaltına alındı.

YAŞAM 22.09.2021, 09:20 22.09.2021, 14:38
İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

İstanbul merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen 16 şüpheliye operasyon düzenlendi.

16 şüpheliden 15’i yakalandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ'nün finans merkezi olduğu gerekçesiyle daha önce kayyum atanan Kaynak Holding'in eski yöneticilerinin kurduğu tespit edilen bir güvenlik şirketinde yöneticilik yapan ve personel olarak görev alan 16 kişinin, örgütün sözde sorumlularıyla bağlantılı oldukları belirlendi.

Soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Bursa ve Gaziantep’te gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonlar sonucunda gözaltı kararı bulunan 16 şüpheliden 15'ini gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, firari 1 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Yorumlar (0)