Melbourne 5.8 ile sallandı

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yerel saatle 09:15’de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem büyük korku ve endişe yarattı. İlk açıklamalara göre; eyaletin başkenti olan Melbourne’deki 46 binanın hasar gördüğü bildirildi

DÜNYA 22.09.2021, 09:21 22.09.2021, 14:39
Melbourne 5.8 ile sallandı

 Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı James Merlino yaptığı açıklamada, merkez üssü Melbourne’ün yaklaşık 180 kilometre kuzeydoğusundaki Mansfield bölgesi olan ve yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremle ilgili bilgiler verdi.

Büyüklüğü önce 6,0 olarak açıklanan daha sonra da 5,8 şeklinde güncellenen depremin Melbourne’ün Kensington, Ascot Vale, Prahran, Balwyn, Elsternwick, Northcote ve West Melbourne semtlerinde 46 binada hasara neden olduğunu açıklayan Merlino, hasarların küçük çapta olduğunu söyledi.


Şu an için yaralanma ve can kaybı yok

Artçı sarsıntılara karşı vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Merlino, "Elimizde şu aşamada herhangi bir yaralanma raporu yok" açıklamalarını yaptı.

Birçok kentte korkuya neden olan depremde, bazı ofislerde çalışanlar geçici olarak dışarı çıkarken depremin şiddetinden dolayı marketlerdeki ürünlerin raflardan yerlere düştüğü görüldü.

Depremin Yeni Güney Galler (NSW), Güney Avustralya ve Avustralya Başkent Bölgesi’nde de hissedildiği bildirildi.

Yorumlar (0)