İstanbul en sevilen metropollerden biri

İngiliz pazar araştırma kuruluşunun yaptığı araştırma sonucunda dünyanın en çok sevilen metropolleri sıralandı. Yapılan sıralamada İstanbul 10’uncu olarak yer aldı.

YAŞAM 04.12.2019, 11:08
İstanbul en sevilen metropollerden biri

İngiliz pazar araştırma kuruluşu Euromonitor International "dünyada en çok sevilen metropoller listesi" hazırladı.

Listenin ilk sıralarında Asya ülkeleri yer alırken İstanbul, 10’uncu sırada bulunuyor. 

İstanbul, 14 milyon 400 bin yabancı turisti ağırlarken, listenin birinci sırasında bulunan Hong Kong'un ise 29,3 milyon ziyaretçiye ulaştığı belirtildi. Bu sayıda ise dünya genelinde yaşayan Çinlilerin Çin'deki yakınlarıyla bir araya gelebilmek için Hong Kong'u seçtiği vurgulandı.

Hong Kong'a giden turistlerde düşüş bekleniyor

Demokrasi hareketinin protestoları sebebiyle Hong Kong'a gelecek ziyaretçi sayısının yüzde 8,7 oranında düşmesi bekleniyor. 

Listenin üçüncü sırasında yer alan ve 19,2 milyon turist ağırlayan Londra'nın ise Brexit'den dolayı yüzde 3'lük bir gerileme yaşadığı ifade edildi.

Euromonitor analisti Stephen Dutton, 400 şehrin dâhil edildiği araştırmada Türkiye, Tunus ve Mısır’ın turizmde ciddi bir yükseliş gösterdiği, bundan sonra da bu yükselişin devam edeceği değerlendirmesinde bulundu.

Raporda, Milano ve Viyana gibi turizm kentleri sıralamada düşüş gösterdiği görüldü. Hırvatistan, Slovenya ve İsveç gibi beğenilen ülkelerde de gerileme yaşandığı, gezginlerin yeni deneyimler ve daha az kalabalık yerler tercih ettiği sonucuna ulaşıldı.

Yorumlar (0)