İstanbul'da polise saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

İstanbul Ümraniye'de denetime çıkan emniyet mensuplarına bıçak ve taş ile saldırıda bulunan bir şahıs, açılan ateş neticesinde yaşamını yitirdi.

YAŞAM 20.09.2022, 22:43
İstanbul'da polise saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, saat 17.00 sıralarında Ümraniye ilçesinde gerçekleştirilen trafik uygulamasında, şüphe duyulması üzerine durdurulan bir otomobilin hacizli yakalama kararı sebebiyle trafikten men işlemi yapıldığı esnada, otomobilde bulunan A.G. ve Y.G.'nin işlemlerin gerçekleştirilmesine engel olmak amacıyla mukavemet gösterdiği ve otomobili yanıcı maddeyle yaktığı kaydedildi.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

Yangını söndürmek için yönlendirilen itfaiye personelleri ve görevli emniyet mensuplarına bıçak ve taş ile saldıran şahısların ilk olarak sözle uyarıldığı, tüm uyarılara mukavemetle karşılık vermelerinin ardından görevli polisler tarafından havaya uyarı ateşi açıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan bütün uyarılara karşın bıçak ile saldırmayı sürdüren Y.G. isimli şahıs vurulmuş, kaldırıldığı hastanede gerçekleştirilen tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Olay sırasında seken mermilerden üç yurttaşımız hayati tehlike oluşturmayacak şekilde yaralanmış olup, sağlık merkezlerindeki tedavileri sürmektedir. Hususa ilişkin tahkikat başlatılmıştır."

Araçtaki yangın söndürüldü

Öte yandan, Esenşehir Mahallesi Necip Fazıl Bulvarı üzerinde yaşanan olayda, cezai işlem yaptırmamak amacıyla Y.G.'nin ateşe verdiği otomobil, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yorumlar (0)