İstanbul'da oturma izni olmayan Suriyeliler dikkat!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul'da oturma olmayan Suriyelilerin diğer illere gönderilme işlemi için 17 Ekim'den itibaren "ücretsiz randevu" almaları gerektiğini bildirdi.

YAŞAM 15.10.2019, 18:01
İstanbul'da oturma izni olmayan Suriyeliler dikkat!

İdare, yaptığı açıklamada, daha önce "İstanbul'da geçici koruma kaydı olmayan veya başka bir ilde geçici koruma kaydı olup da İstanbul'da yaşayan yabancılar"ın, yaşayacakları illere dönmeleri gerektiğine yönelik 22 Temmuz 2019 tarihli İstanbul Valiliğinin basın açıklamasını anımsattı.

Açıklamada, bu kapsamda İstanbul'da kalış hakkı olmayan (kayıtsız ve başka ilde kayıtlı) Suriye uyruklu yabancıların, Geçici Koruma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca yol izin belgesi düzenlenerek yaşayacakları illere gönderilecekleri kaydedildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, bu durumdaki Suriyelilerin söz konusu işlem için "http://e-gksevk.goc.gov.tr" adresindeki randevu sisteminden 17 Ekim'den itibaren ücretsiz randevu alması gerektiği aktarıldı.

Türkçe, Arapça ve İngilizce yapılan açıklamada,"İstanbul'da çalışma izni" veya "ikamet izni" bulunan Suriye uyruklu yabancıların bu uygulama dışında olduğu ifade edildi. Konuya ilişkin tüm istek ve şikayetlerin "ALO 157 YİMER" hattına iletilebileceği kaydedildi.
 

Yorumlar (0)