İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, İslam Sanatları Müzesi’nde gerçekleştirilen sergiye video konferans aracılığıyla katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj gönderdi. 

YAŞAM 24.07.2021, 14:17 25.07.2021, 14:29
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj

Batı Kudüs’teki İslam Sanatları Müzesi’nde ‘Kahve: Doğu ve Batı’ isimli serginin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye Tel Aviv Elçiliği’nden yazılı açıklama

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Selim Öztürk, sosyal medya bir yazılı açıklama yaparak, “Sergide Türk kahvesi, tarih içinde kahvenin yolculuğu ve Osmanlı-İslam dönemi sanat eserleri ziyaretçilere tanıtıldı.” sözlerine yer verdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, sergiye video konferans yoluyla katılarak bir konuşma yaptı. Selim Öztürk, sosyal medya hesabı üzerinden Herzog’un sergiye yolladığı video kaydını paylaştı.

“Bölgeyi iyi bir geleceğe taşıyabiliriz”

Video kaydında Herzog şu sözleri kullandı:

“Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bölgedeki farklı liderler ile görüştüm. Bir masa etrafında eminim ki kahve eşliğinde bir araya geldiğimizde, bölgemizi bütün kültürel ve çeşitli konularda iş birliği ile daha iyi ve güvenli bir geleceğe taşıyabiliriz.”

Herzog, bir masanın etrafında bir araya gelindiğinde, aradaki anlaşmazlıkların ve farkların o kadar da korkutucu ve büyük olmadığının görüleceğini ifade etti. Herzog söz konusu konuşmasını, “Yaşadığımız bu coğrafyada bizlere kültürler ve dinler arası zengin kesişim yerlerini öğretiyorlar. Bunu açık yüreklilikle gerçekleştiriyorlar. Sizlere Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı Konutu'ndan en iyi dileklerimi iletiyorum.” açıklamamlarıyla noktaladı.

Cumhurbaşkanı Herzog, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa ile birlikte Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Selim Öztürk'e teşekkürlerini iletti.

“Kahveler bizden”

Sosyal medyadan açıklama yapan Selim Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Herzog, bu dostane ve sıcak konuşmayı serginin açılışına ilettiğiniz için teşekkürler. Bu güzel müzeyi, sergiye ev sahipliği yapmasına imkan tanıdığınız için de minnettarız. Bir fincan Türk kahvesi eminim ki bir masanın etrafındaki liderlere sunulduğunda birçok problemin çözümüne katkı sağlayacaktır. Emin olun o gün geldiği zaman kahveler bizden olacak.”

Telefon görüşmesi yapmıştı

12 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi yapmış, göreve başlaması vesilesiyle Herzog'u tebrik etmişti.

Orta Doğu'nun istikrarı ve güvenliği açısından Türkiye-İsrail ilişkilerinin büyük önem taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında başta teknoloji, turizm ve enerji olmak üzere muhtelif konularda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğuna dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)