İki şehirde gökyüzünde parlak cisim görüldü

Van ve Gümüşhane'de gökyüzünde görülen ışıklı cisim, kısa süreli panik ve heyecana yol açtı. Vatandaşlar tarafından cep telefonlarının kameralarına yansıyan parlak cisim kısa bir zaman sonra kayboldu.

YAŞAM 30.11.2019, 12:58 30.11.2019, 14:12
İki şehirde gökyüzünde parlak cisim görüldü

Van'da geçtiğimiz akşam gökyüzünde görülen parlak cisim, kısa süreli paniğe yol açtı. Vatandaşlar hemen kamerayı açıp görüntü almaya başladıktan sonra cisim, 3 dakika sonra gözden kayboldu.

Deniz Semo ve Erdal Özbek, geçtiğimiz akşam evlerine gittikleri esnada gökyüzünde birden ortaya çıkan ışıklı ve parlak bir cisim gördü.

Deniz Semo, eve gittikleri sırada aniden gökyüzünde bir cisim belirdiğini ve parlak cisimi gördüklerinde paniğe kapıldıklarını söyledi. İlk başta füze, göktaşı ya da yıldız olabileceğini düşünen Semo, ışığın o kadar geniş olmasının tuhaf olduğunu da söyledi.

Gümüşhane'de ise Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyündeki Minarlı Yaylası'nda, gökyüzündeki parlak bir cisim yine vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Yücebelen köyündeki Minarlı Yaylası'ndan önceki gün gökyüzünde görülen parlak cisim hem merak uyandırdı hem de korkuya neden oldu.

Köylüler hemen cep telefonlarıyla belirsiz cismi görüntüye aldı. Görüntülerde, parlak bir cisim, bir dakika boyunca yere doğru süzülüp, kayboluyor.

Ufo sanıldı, Rus füzesi çıktı

Yerel medyada yer alan haberlerde, Ural Dağları bölgesi ve İdil Nehri çevresinde perşembe gecesi görülen ışık hüzmesi, bölge halkı tarafından UFO sanılmıştı.

Fakat bu cismin, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından deneme amaçlı Kapustin Yar bölgesinde fırlatılan Topol-M modeli kıtalararası balistik füzesi olduğu ortaya çıktı.

Füze denemesi ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamada, “Bakanlık, 28 Kasım 2019’da Astrakhan bölgesindeki Kapustin Yar sahasından bir Topol kıtalararası balistik füzesini test etti" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)