İki kurumda personel ve işçi alımı Resmi Gazete’de yayınlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na alınacak personel ve işçiler için ilanlar Resmi Gazete’de yayınlandı. 

YAŞAM 22.09.2021, 10:40 22.09.2021, 16:54
İki kurumda personel ve işçi alımı Resmi Gazete’de yayınlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na alınacak personel ve işçiler için ilanlar Resmi Gazete’de yayınlandı. İlana göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan Türk Tarih Kurumu’nda istihdam edilmek üzere 9 sürekli işçi alınacak. Farklı meslek kollarından alınacak işçiler, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden tercihlerde bulunabilecekler. 

İlan için adayların 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden “İş Arayan” girişi ile başvuruda bulunmaları, İŞKUR hizmet noktalarına giderek başvuru yapmaları ya da ALO 170 ile irtibat kurmaları gerekecek. 



HSK, 10 personel alım ilanını paylaştı 

HSK Genel Sekreterliği bünyesine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (A) fıkrası kapsamında istihdam edilecek personeller alınacak. “Hakimler ve Savcılar Kurulu Personel Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği” hükümleri kapsamında 10’uncu dereceden 2 kadro ve 9’uncu dereceden de 3 kadro olmak üzere toplamda 5 adet veri hazırlama ve kontrol işletmeni personeli alınacağını bildiren HSK; hizmetli kadrosuna da 10’uncu dereceden 5 kişi alınacağını açıkladı. 



Alımlar, KPSS 2020 puanıyla 

HSK’ya alınan personellerin tercih edilmelerindeki koşullardan biri, KPSS 2020’de gerekli puanın alınmış olması. Adaylar, uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonrası öğretim durumlarına göre seçilecek. İlana başvuracak adayların 4-8 Ekim arasında HSK’nın resmi internet sitesinde yer alan “2021 yılı 4/a Kadrolu Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni/Hizmetli Giriş Sınavı İş Talep Formu” butonu üzerinden form temin edip ilgili kısımları doldurarak HSK’ya şahsen müracaat etmesi gerekecek. 

Yorumlar (0)