Bu cihaz yüz yüze eğitime nefes oluyor

Eskişehir Yunus Emre İlkokulu’nda dersliklerde kullanılan karbondioksit ölçüm cihazı ile öğrencilerin ve öğretmenlerin, daha sağlıklı bir ortamda ders işlemeleri ve Kovid-19 bulaş riskini azaltılması hedefleniyor.

EĞİTİM 22.09.2021, 10:44 22.09.2021, 16:57
Bu cihaz yüz yüze eğitime nefes oluyor

Yüz yüze eğitime geçişle beraber Kovid-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla okullarda birtakım tedbirler alınıyor. 

“Sağlıklı bir ders ortamı ve bulaş riskini azaltmayı hedefliyor”

Salgın yönetim rehberinde, dersliklerin düzenli olarak ara ara havalandırılması gerektiği ifade ediliyor. Okul için Kovid-19'un yayılmasını engellemek amacıyla Eskişehir Yunus Emre İlkokulu Müdürü İrfan Bakar, öğrenci mevcudu yüksek olan bazı sınıflara karbondioksit ölçüm cihazı yerleştirerek bir ilke imza attı. Söz konusu cihaz, sınıf ortamındaki sıcaklık, nem ve karbondioksit oranını anlık bir şekilde gösterebiliyor. Öğretmenlerin sürekli takip ettiği hava değerleri kritik seviyeye ulaşırsa, derse ara verilerek sınıfın havalanması sağlanıyor. Böylece okuldaki bulaş riski azalırken, öğrenciler ve öğretmenler daha sağlıklı şartlarda ders işleyebiliyor.

“Sınıfın havalandırılması ile ilgili öğretmenimize bir fikir veriyor”

Cihazın bulunduğu ortamdaki hava kalitesiyle ilgili öğretmene sınıfı havalandırma konusunda fikir verdiğini ifade eden Yunusemre İlkokulu Müdürü İrfan Bakar, şunları söyledi:

“Kovid-19 Salgın Yönetimi Rehberinde, dersliklerin sürekli havalandırılması isteniyor. Bizler de dersliklerin hava kalitesini ölçebilirsek, ne kadar sürede havalandırılmasına ilişkin bir fikir oluşur diye düşündük. Buradan hareket ederek karbondioksit ölçüm cihazı alma kararı aldık. Şu an sınıf mevcudu yüksek iki sınıfımız bulunuyor ve bu dersliklere cihazları yerleştirdik. Cihaz hava kalitesini 4 ayrı renkte gösterebiliyor. Ölçümler, öğretmenlerimiz tarafından anlık bir şekilde izleniyor. Sınıfın ne kadar havalandırılması gerektiğine yönelik öğretmenimize fikir veriyor. Öte yandan bu cihaz, ortamdaki nemi de ölçüyor. Çünkü salgının yayılımını önlemesi bakımından ortamdaki nemin yüzde 40-60 arasında olması öneriliyor”

“Veliler çok memnun”

Söz konusu uygulamadan öğrenci velilerinin de memnun olduklarını belirten Okul Müdürü Bakar, “Velilerimiz bu uygulamadan oldukça memnunlar. Diğer sınıflara da takılmasıyla ilgili taleplerini bizlere iletiyorlar. Cihazın maliyeti yüksek değil. Bütçesi uygun okullarımız bu cihazı kullanabilirler.”

Yorumlar (0)