Hıdırellez'de sosyal mesafe dinlemeden sağlık dilediler!

Antalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde sahillerin kapanması sonucu yüzlerce kişi, Hıdırellez dileklerini denizle buluşturmak üzere Düden Şelalesi'nin döküldüğü yere gitti. 

YAŞAM 06.05.2020, 13:21 06.05.2020, 13:27
Hıdırellez'de sosyal mesafe dinlemeden sağlık dilediler!

Mevsimlik bayram olan Hıdırellez, bu yıl yeni tip koronavirüs (Covid-19) gölgesinde kutlandı.

Yüzlerce kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde sahillere girişin kapalı olması sonucu farklı noktalarda bir araya geldi. 

Sahurun ardından günün ilk ışıklarıyla yollara çıkan kişiler, Düden Şelalesi'nin Akdeniz ile buluştuğu parka gitti. 

Vatandaşlar, dileklerini yazdıkları kâğıtlar ile yanlarında getirdikleri çakıl taşları ve gül yapraklarını Düden Şelalesi'nin denizle buluştuğu noktadan suya fırlattı. 

Bazı kişilerin, kâğıtları attıktan sonra uzun süre dua ettikleri görüldü ve ardından gün doğumunu izledikleri görüldü. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle çoğu kişinin maske takarak geldiği fark edilirken, bazı anlarda sosyal mesafe kuralına dikkat edilmediği görüldü. Eski Lara Caddesi üzerinde yoğunluk meydana gelirken, bazı sürücüler de araçlarını park etmekte sıkıntı çekti. 

Bazı vatandaşlar da Konyaaltı sahiline giderek, dileklerinin yer aldığı kâğıtları Akdeniz'in mavi sularıyla buluşturdu. Sahil bandında görevli olan polis ekipleri ise vatandaşları, sahilden ayrılmaları hususunda uyardı. 

"Koronavirüsten kurtulma dileğinde bulunduk"

Antalya'da ikamet eden Ali Yılmaz (58), eşi ve kızıyla beraber Hıdırellez dileklerinin kabul edilmesi için Konyaaltı sahiline geldiklerini kaydederek, "Hıdırellez'de koronavirüsten kurtulma dileğinde bulunduk. Öncelikle sağlık diledik. Ardından huzur getirmesi temennisinde bulunduk. Her sene gül ağacının dibinden aldığımız dilek kâğıtlarımızı denize atıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Fatma Çelik (51) isimli vatandaş ise "Bütün dünya için, çocuklarım ve kendim için en çok sağlık dileğinde bulundum. Koronavirüsten kurtulmayı diledim. Her sene bu ritüeli gerçekleştiririm." dedi.

Yorumlar (0)