Güney Kore istihbaratı: Kim Jong-un sapasağlam ve görevinin başında!

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), hakkında birçok söylenti yayılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlığının yerinde olduğunu ve ameliyat geçirmediğini belirtti. 

DÜNYA 06.05.2020, 13:42 06.05.2020, 13:50
Güney Kore istihbaratı: Kim Jong-un sapasağlam ve görevinin başında!

Güney Kore ajansı Yonhap tarafından servis edilen habere göre, İstihbarat Servisi NIS, Kuzey Kore lideri Kim'e yöneltilen iddialardan biri olan kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

NIS yetkilileri tarafından milletvekillerine yapılan bilgilendirmede, Kim'in geçen yıla kıyasla yüzde 66 daha az halk karşısına çıktığı ve yılbaşından bu yana bu sayının 17 olarak tespit edildiği ifade edildi.

Söz konusu bilgilendirmede, uzmanların hafif bir tıbbi tedavide bile iyileşmenin 4-5 hafta alacağını belirttiği hatırlatılarak Kim'in ne kalbiyle ne de genel olarak herhangi bir sağlık sıkıntısının olmadığı yönünde görüş bildirildi. 

Kuzey Kore liderinin görünürde olmasa da işinin başında olduğu kaydedildi.

Kuzey'de ekonomik problem var

Bilgilendirmede, Çin ile sınırların kapatılmasıyla Kuzey Kore'de ekonomik zorlukların arttığı belirtildi.

Diğer taraftan Ocak ayında Kuzey Kore sınırı kapatılmadan önce Çin'den ülkeye geçiş yapıldığı anımsatılarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını olabileceği uyarısında bulunuldu.

Kim Jong Un hakkındaki iddialar

Son zamanlarda, Kim hakkında sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler ortaya atılmış, iddiaların ardından Kim'in bir gübre fabrikasının açılışını yaparken fotoğraf ve videoları yayımlanmıştı.

Bu konuda da büyük soru işaretleri uyanmış, görüntülerin daha önceki bir zaman dilimine ait olduğu ve Kim'in öldüğünün gizlendiği öne sürülmüştü.

Kimileri söz konusu fotoğraflarda Kim'in yürüyüşünde bir tuhaflık olduğu değerlendirmesinde bulunmuş liderin cerrahi operasyonlar geçirmiş olabileceğini savunmuştu.

Yorumlar (0)