HDP önündeki bir aile daha evladına kavuştu

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden biri daha evlatlarına kavuştu. Evladına kavuşan aile sayısı 8'e yükseldi.

YAŞAM 18.02.2020, 11:12 18.02.2020, 12:07
HDP önündeki bir aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan bir aile daha güvenlik güçlerine teslim olan oğluna kavuştu.

Erzurum ilinin Karaçoban ilçesinden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemine katılan baba Melik Aslan ile anne Melek Aslan, güvenlik güçlerine teslim olan oğulları Volkan Aslan'a 6 yıllık özlemin ardından sarıldı.

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemine katılan bir ailenin daha evlat hasreti sona erdi.

Erzurum ilinin Karaçoban ilçesinden 6 yıl önce 17 yaşında iken kandırılarak dağa götürülen oğlu Volkan için Diyarbakır'a gelen baba Melik Aslan ile anne Melek Aslan, diğer ailelerle birlikte evlat nöbeti tutuyordu. HDP il binası önündeki oturma eylemine katılan baba Melik Aslan ile anne Melek Aslan, dün evlatlarının Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olduğu haberini alınca sevinçten çılgına döndüler.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine (TEM) gelen baba Melik Aslan ile anne Melek Aslan, oğulları Volkan ile ifade işlemi için götürüldüğü Emniyet Müdürlüğünde görüştüler.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada 23 yaşındaki evlatları Volkan'a sarılan baba Melik Aslan ile anne Melek Aslan, 6 yıllık hasretin ardından evlatlarını bağırlarına bastılar.

Anne Melek Aslan oğlunun elini öperken, baba Melik Aslan ise, "Suçluysan cezanı çekersin, suçun yoksa dışarı çıkarsın. Türk adaletine güven evladım." dedi.

Evladına kavuşan aile sayısı 8'e yükseldi

Bölücü terör örgütü PKK'ya eleman temin etmek için HDP tarafından kandırılarak çocuklarının dağa götürüldüğüne inanan aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapmaya başlamış, zamanla "evlat nöbeti" ismi verilen oturma eylemine çok sayıda yeni aileler eklenmişti.

"Evlat nöbetinde" evladına ilk kavuşan anne Hacire Akar olmuştu. (1)

Hacire Akar'dan sonra anne Hatice Ceylan, 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Cafer'e; (2)

Hüsniye Kaya, bölücü terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kızı Mekiye Kaya'ya; (3)

Babaanne Halime Kadran torunu İbrahim Halil Kadran'a; (4)

Baba Metin Açan oğluna; (5)

Baba Nizamettin Eşrefoğlu ve anne Aslıhan Eşrefoğlu 5 yıllık hasretin ardından oğullarına; (6)

Anne Gevriye Ayhan da 5 yıl süren ayrılığın ardından güvenlik güçlerine teslim olan kızı Pelda'ya kavuşmuştu. (7)

Volkan Aslan da Erzurum İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucu PKK terör örgütünden kaçarak Şırnak ilinin Silopi ilçesinde dün güvenlik güçlerine teslim olmuştu. (8)

Böylece Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yaparak "evlat nöbeti" tutan ailelerden evladına kavuşanların sayısı 8'e yükselmiş oldu.

Yorumlar (0)