HDP önündeki aile evladına kavuştu

Bingöl'den gelerek Diyarbakır'da bulunan HDP Diyarbakır il örgütü binası önünde oturma eylemi yapan baba Metin Açan ve anne Necla Açan, güvenlik güçlerine teslim olan oğluna 4 yıllık hasretin ardından sarıldı.

YAŞAM 04.02.2020, 12:03 04.02.2020, 12:39
HDP önündeki aile evladına kavuştu

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Açan ailesi, güvenlik güçlerine teslim olan evlatlarına kavuştu.

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan bir ailenin daha evlat hasreti sona erdi.

Bingöl'den gelerek 13 Ocak'ta oturma eylemine katılan Metin Açan ile Necla AÇan çiftinin 4 yıl önce kandırılarak dağa götürülen oğlu H. Açan, dün Şırnak ilinin Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

Müjdeli haberi alarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesine gelen baba Metin Açan ve anne Necla Açan, ifade işlemi için Emniyet Müdürlüğüne getirilen oğullarıyla buluştu.

Duygusal dakikaların yaşandığı buluşmada oğullarına "Hoş geldin evladım" diyen baba Metin Açan ve anne Necla Açan, 4 yıllık hasretin ardından evlatlarını bağrına bastı.

Yorumlar (0)