Hayırsever çifte "daha hayırsever" fırıncı şoku

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki bir fırına giren hayırsever çift, borçların tamamını kapatmak istediklerini söyleyerek veresiye defterini sordu. Borç kapatma isteğinin fırıncı tarafından reddedilmesiyle şaşkınlığa uğrayan çift, bunun nedenini sordu. Fırıncının verdiği cevap ise "insanlık ölmemiş" dedirtti.

YAŞAM 31.10.2022, 14:37 31.10.2022, 17:52 Hakan Öksüz
Hayırsever çifte "daha hayırsever" fırıncı şoku

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bir fırında yaşanan olay, "insanlık ölmemiş" dedirtti. Edinilen bilgilere göre dükkâna giren bir çift, veresiye defterini sordu. Bu istek karşısında şaşıran fırıncı, veresiye defterini neden istedikleri sorusunu yöneltti. Çift ise defterdeki bütün borçları kapatmak istediklerini söyledi. Cevap karşısında kısa bir süre için şaşkınlığa uğrayan fırıncı, borçların tamamını kapatamayacağını belirtti.

"Hayır parası, gerçek ihtiyaç sahiplerine gitsin"

Hayırsever çift, fırıncının bu cevabı karşısında şaşırdı. Borcun tamamının kapanmasını neden istemediğini fırıncıya soran çift, "Bu hayır, gerçek ihtiyaç sahiplerine gitsin. Veresiye defterine borç yazdıran kişilerin büyük kısmı, borçlarını düzenli aralıklarla ödeyebiliyor. Defterdeki bazı kişiler gerçekten de ihtiyaç sahibi. Onlara ulaşın. " yanıtını aldı. Bu cevap karşısında şaşkınlığa uğrayan hayırsever çift, fırının sahibine anlayışı için teşekkür etti. 

Hayırsever çifte, diğer fırınlara da gitmeleri tavsiyesinde bulunan fırıncı, "Hepsini buraya vermek yerine diğer fırınlardaki ve bakkallardaki borçların bir kısmını kapatabilirsiniz." ifadelerini kullandı. Hayırsever fırıncının bu sözleri, "insanlık ölmemiş" dedirtti.

"Kabul etmeyince şaşırdılar"

Hayırsever çift ile yaşadığı anları anlatan fırın sahibi, bu kişileri tanımadığını ve düzenli müşterisi olmadıklarını söyledi. Büyük olasılıkla güzergâhtaki fırınlara baktıklarını ve kendisine geldiklerini aktaran fırıncı, "Kim olduklarını bilmiyorum. Veresiye defterini sorunca şaşırdım tabi. Bütün borçları kapatmak istiyorlarmış. Ben reddedince şaşırdılar. Sonra durumu açıkladım. Veresiye defterinde borcu bulunan kişilerin çoğunun ekonomik durumu kötü değil. İşleri nedeniyle ayın belli günlerinde ödeme yapabiliyorlar. Bu nedenle borçların hepsinin ödenmesini istemedim." dedi.

"Gerçekten de sıkıntı çeken kişiler bundan faydalanmalı"

Veresiye defterine borç yazdıran bazı kişilerin gerçek anlamda geçim sıkıntısı çektiğini belirten fırın sahibi, "Bazı kişiler 3-4 aydır ödeme yapamıyor. Böyle kişilerin borçlarının ödenmesinin daha makul olacağını söyledim. Hayır yapılacaksa bundan gerçekten de sıkıntı çeken insanlar faydalanmalı. Bütün ödemelerin bana yapılmasını da istemedim. Hayırsever çifti, çevredeki diğer fırınlara ve bakkallara yönlendirdim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)