Halı sahadaki doktora ulaşamadılar, bebeklerini kaybettiler!

Hamilelik sürecinde kontrollerini Kocaeli'deki özel bir hastanede yaptıran 25 yaşındaki İlayda Menteş'in sancıları dün gece arttı. Hastaneye giden Menteş ailesine saat 01.20 civarında ulaşan doktor, halı sahada olduğunu söyledi. Sabah saatlerinde hastaneye gelen doktor, yaptığı muayenede bebeğin herhangi bir sorununun olmadığını söyledi. Ameliyathanenin kapısında yarım saat bekletilen Menteş ailesi, bebeklerini kaybetti. Doktor ihmâli olduğunu bildiren Menteş ailesi şikâyetçi oldu. İşte yürek burkan olaya dair detaylar...

YAŞAM 07.09.2022, 11:47 08.09.2022, 09:02 Hakan Öksüz
Halı sahadaki doktora ulaşamadılar, bebeklerini kaybettiler!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki özel bir hastanede meydan gelen bebek ölümü, Menteş ailesini yasa boğdu. Gebelik sürecinde kontrollerini Özel Akademi Hastanesi'nde yaptıran İlayda Menteş (25), doğum sancıları başlayınca dün gece apar topar hastaneye kaldırıldı. Hastaneye gidince doktorun halı saha maçında olduğunu öğrenen aile, sabaha kadar beklemek zorunda kaldı.

Mesai saatinde hastaneye gelen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Y.Ç., İlayda Menteş'i muayene etti. İddialara göre bebekte bir problemin olmadığını belirten doktor, "3 saat sonra sezaryenle alınmalı." diyerek İlayda Menteş'i yatıştırdı. Ameliyathanenin kapısında yarım saat bekletilen anne İlayda Menteş'in, bebeğini kaybettiği haberi geldi. Bebeklerinin ölümünün doktor ihmâli nedeniyle gerçekleştiğini kaydeden aile, şikâyetçi oldu.

Dede Sedat Menteş: "Saat 00.30 civarında hastanedeydik, doktor 08.30'da geldi"

Bebeğin dedesi Sedat Menteş, yürek burkan olayı anlattı. Oğlu Batuhan ile birlikte gelini İlayda'yı hastaneye yetiştirdiklerini belirten acılı Sedat Menteş, "Saat 00.30 civarında geldik. Doktora bir türlü ulaşamadık. Ebeye haber vermiş doktor. Halı saha maçında olduğunu söylemiş. Mesai saatinde 08.30'da geldi ve muayeneyi yaptı. Bebekte herhangi bir problem olmadığını belirtti. Gelinim ise bebeğin kalp atışının 120'ye kadar inip çıktığını gösteren NST testinden bahsetti. Anne ile bebeğin kalp atış frekanslarının birbirine karışmış olabileceğinden bahsettiler ve görmezden geldiler." ifadelerini kullandı.

"Ameliyathanenin kapısında 30 dakika bekledik"

Gelininin saat 12.00 civarında ameliyata alınması gerektiğinin kendilerine bildirildiğini söyleyen dede Sedat Menteş, "Söylenen saatte ameliyathaneye gittik. Meğer yer yokmuş, gelinim 30 dakika beklemek zorunda kaldı. Yarım saat bizim için kısa olabilir ama bebek için çok uzun. Bizi bekletirlerken bebek kendi dışkısını yiyerek boğulmuş. Doktoru şikâyet ettik. Bizim gibi başkaları da yanmasın." dedi.

Batuhan Menteş: "Bize 01.20'de döndü, halı sahadaymış"

Bebeğin babası Batuhan Menteş, doktor ihmâli olduğunu düşündüklerini söyledi. Eşi İlayda'nın ameliyathane kapısında yarım saat bekletildiğini kaydeden Menteş, "Ameliyathaneye hızlı şekilde alınsaydı şu an bebek yaşıyordu. Eşimin sancıları gece 00.30 civarında başladı. Maalesef doktora ulaşamadık. Bize 01.20'de döndü. Halı saha maçında olduğu için telefona bakamadığından bahsetti. Hastaneye yatış yaptığımızı söyledim, o da onayladı." diye konuştu.

"Doktor ihmâli var"

Sabah saatlerine kadar bebek ve eşiyle ilgili herhangi bir sorunun yaşanmadığını aktaran Batuhan Menteş, "NST kayıtlarını alınca bebeğin kalp atışında bozulma olduğunu fark ettik. Hemşireye durumu bildirdik. İlayda ile bebeğin kalp atış frekanslarının birbirine karışmış olabileceğini belirtti. Burada doktor ihmâli olduğu son derece açık. Bebeğin ismine bile karar vermiştik, adı Uraz olacaktı. Şu an eşimin durumunda bir sorun yok." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (1)
yunus akcece 2 yıl önce
devlet hastanesine gideydin kardeşim geceden sabaha kadar niye beklediniz başınız sagolsunn