Josef de Souza’nın kırmızı kartı iptal edilecek mi? MHK’dan açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hakem Danışmanı Hugh Dallas ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Yardımcısı Murat Ilgaz, Beşiktaşlı futbolcu Josef de Souza’nın Ankaragücü maçı sonrası gördüğü kırmızı kartı değerlendirdi. Ilgaz, “Hakem oyun kurallarını uyguladı” dedi. 

SPOR 07.09.2022, 12:06 08.09.2022, 09:02
Josef de Souza’nın kırmızı kartı iptal edilecek mi? MHK’dan açıklama

Spor Toto Süper Lig’in 5’inci haftasında oynanan Ankaragücü-Beşiktaş maçı, futboldan çok maçın ardından yaşanan olaylarla gündeme geldi. Bir taraftarın sahaya atlayarak Beşiktaşlı futbolculara saldırması sonrası Josef de Souza da saldırgana müdahale etti. Hakem tarafından kırmızı kart gören ve bir sonraki maçta cezalı duruma düşen Josef de Souza karara isyan ederken, Beşiktaş yönetimi de kartın iptal edilmesi gerektiğini belirten açıklamalarda bulundu. 

“Oyun kurallarını uygulamak zorundaydı ve bunu yaptı”

Josef de Souza’nın kırmızı kartına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHK Başkan Yardımcısı Murat Ilgaz, “Hakem çaresiz kaldı ve haklı olarak oyun kurallarını uyguladı. 3’üncü şahıs olarak adlandırdığımız kişiye hareketinden dolayı kırmızı kart gördüğü raporlarda yazıyor. Olay elbette çok çirkin ve kabul edilemez. Hakem de burada çaresiz, oyun kurallarını uygulamak zorundaydı ve bunu yaptı” şeklinde konuştu. 

“Her türlü şiddet içeren eylem kırmızı kartla cezalandırılır”

Konuyla ilgili bir açıklama da TFF Hakem Danışmanı Hugh Dallas’tan geldi. Josef de Souza’nın taraftara müdahale etme hakkı olmadığını dile getiren Dallas, “Josef de Souza’nın seyirciye tam olarak ne yaptığını televizyonda göremedim. Ancak bir futbolcunun ona müdahale etmesi kurallara aykırı. Kurallarda bu duruma müsaade eden bir madde bulunmuyor. Raporlarda şiddetli bir müdahale olduğu yazıyor. Bir taraftara da olsa, bir antrenöre de olsa her türlü şiddet içeren eylem kırmızı kartla cezalandırılır” şeklinde konuştu. 

Saldırgan taraftarın 3 yıla kadar hapsi isteniyor

Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan Ankaragücü-Beşiktaş maçının bitiş düdüğü ile bir Ankaragücü taraftarı sahaya atlamış ve Beşiktaşlı futbolculara saldırmıştı. Güvenlik görevlileri tarafından kısa sürede etkisiz hale getirilen şahıs, ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme heyeti, zanlının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti. Hazırlanan iddianame çerçevesinde saldırgan B.Ö.’nün 3 yıla kadar hapsi isteniyor. 

Yorumlar (0)