Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Gelgi oyunu kullandı

Dünyanın en uzun boylu kadını seyyar sandık ile oyunu kullandı. Oyunu daha rahat kullanabildiği için mutlu olduğunu söyleyen Rumeysa Gelgi, “Belirli zaman dilimlerinde seçmenlere ulaşılmasıyla bu sürecin daha kolay olabileceğini düşünüyorum” dedi.

YAŞAM 31.03.2024, 13:26 01.04.2024, 00:18 Melina Ay
Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Gelgi oyunu kullandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Weaver sendromu hastası 27 yaşındaki Rumeysa Gelgi, seyyar sandık imkanı ile oyunu kullandı. Dünyanın en uzun boylu kadını’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Gelgi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanmak üzere vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Safranbolu İlçe Seçim Kurulu görevlileri, 2 metre 15 santimetre boyundaki Rumeysa Gelgi'nin Emek Mahallesi'ndeki evine seyyar sandık götürerek oy kullanmasını sağladı. Gelgi, 8801 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oy kullanmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.

“Belirli bir saat diliminde yapılmalı”

Gelgi, Seçim Kurulu yetkililerine teşekkür ederek, "Seyyar sandık sebebiyle muhtar adayını seçememiş olmam üzücü olsa da, bu uygulama benim için sürpriz oldu ve beklemiyordum. Geçtiğimiz yıllarda atandığım okula giderek oy kullanıyordum ve fiziksel olarak zorluklar yaşıyordum. Seyyar sandık uygulaması, fiziksel engelli bireyler için oldukça yararlı. Ancak belirli bir oy kullanma saati olmaması nedeniyle, yetkililerin ne zaman geleceğini bilmediğim için uzun süre hazırda beklemek zorunda kaldım. Gelecek yıllarda, saat bilgisi verilerek ve belirli zaman dilimlerinde seçmenlere ulaşılmasıyla bu sürecin daha kolay olabileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Gelgi, ‘dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı’, ‘dünyanın en uzun boylu kadını’, ‘dünyanın en büyük ellere sahip kadını’, ‘dünyanın en uzun parmaklara sahip kadını’ ve ‘dünyanın en uzun sırtına sahip kadını’ rekorlarına sahiplik ediyor.

Yorumlar (0)