Oyunu kullanan siyasilerden sandık başından önemli mesajlar

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Birçok siyasi isim de ikametlerindeki sandık başına giderek oyunu kullandı.

SİYASET 31.03.2024, 13:38 31.03.2024, 17:12 Hanife
Oyunu kullanan siyasilerden  sandık başından önemli mesajlar

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Üsküdar'da kullandı.

Erdoğan’ı , okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterileri ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile diğer ilgililer karşıladı.

Seçmen listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 249. Sıra, eşi Emine Erdoğan da 248. sırada yer alıyor.

Kabine geçip oylarını kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Emine Erdoğan, oy zarfını sandığa attıktan sonra mührü teslim edip imzalarını attı.

Oyunu kullandıktan sonra burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki seçimin milleti yorduğunu belirterek "Kısa bir süre önce malum miletvekili seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini icra ettik. Bugün yerel yönetimler seçimini icra ediyoruz. Bu iki seçim milletimizi yordu, bizleri de yordu. Çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Yerel yönetimlerden inşallah ülkemiz, milletimiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum. Bu seçim ülkemizde birbirine yakın süreçte yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak. Bir taraftan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi diğer taraftan yerel yönetim seçimi bunların ülkemizde inşallah yeni bir dönemin, yeni yüzyılın başlangıcına vesile olmasını diliyorum.

Milletimize gösterdiği bu sadakat için şahsım ve tüm partili arkadaşlarım olarak teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bütün sandık kurulu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum."

Erdoğan, okul bahçesinde vatandaşlarla sohbet edip şikâyetlerini dinledikten sonra bölgeden ayrıldı.

DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanacağı Anıttepe Ortaokulu'na geldi. Okul bahçesinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, "1320" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle selamlaştı.

Devlet Bahçeli, oy kullanmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni yüzyılın mahalli idareler seçimlerinin ilkinin gerçekleştirildiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bütün siyasi partilerimize, onların değerli adaylarına başarılar diliyorum. Milletimiz için, devletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah çok daha güzel günler, çok daha güzel seçimler gerçekleştirilecektir. Şimdiden bütün milletimize teşekkür ediyor, sağlıklar diliyorum."

Bahçeli, seçim sonuçlarını nereden takip edeceği sorusuna, "Partiye geçiyorum şimdi." yanıtını verdi.

MERAL AKŞENER

Önceki seçimlerde İstanbul'da oyunu kullanana İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu kez oyunu Ankara'da kullandı.

Ankara Bilkent'teki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Meral Akşener şu ifadelere yer verdi:

“Hür ve müstakil olarak ve ittifak siyasetine mahkum olmadan, bu ucube sistemin dayattığı bu sistemin dışına çıkmak elbette çok yorucu.

Bana göre partimin hemen hemen her bireyinin haksızlığa uğradığı çok iftiralarla karşı karşıya kaldığımız ama bu direnmenin Türkiye açısından göreceksiniz ki siz gençler açısından neye takabül ettiğini 1 yıl sonra daha iyi anlayacağız hep birlikte.Dolayısıyla zorlu bir süreçti.

Seçim sonuçlarının iyi olacağını düşünüyorum Türkiye açısından. Bizim açımızdan da iyi olacağını düşünüyorum. Proje üzerinden rekabet etme siyasetinin ve odakta seçmenin olduğu bir siyaset dilinin hakim olması içindi bu çaba."

ÖNDER AKSAKAL

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Üsküdar'daki Şeyh Şamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 3378 numaralı sandıkta kullandı.

Aksakal burada yaptığı açıklamada, "Oyumuzu kullandık, ülkemize, İstanbul'umuza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Tabii bu seçimler önemli seçimler, geçmiş dönemlerde yaşadığımız seçimlerden biraz daha farklı özellikler arz ediyor." dedi.

Bu seçimlerin 2023 seçimlerinin devamı olduğunu belirten Aksakal, "Özellikle küresel güçlerin ülkemiz üzerindeki hesaplarının mutlak surette bozulması adına bu seçimlerden Cumhur İttifakı partilerinin başarılı çıkması gerektiğini düşünüyorum. Onun için DSP olarak da biz üzerimize düşen görevimizi yerine getirdik." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda ailesi ile birlikte oyunu kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle bu demokrasi şölenine katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Seçim geçmiş süreçlerde elbette siyasi tartışmalar oldu. Dün Bursa'da hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

YSK'yı takip ediyoruz, seçim sorunsuz ilerliyor. Silahlardan uzak durmayı öneriyorum. Taşkınlıktan uzak durulmasını ve bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim. Seçimin huzur, güven içinde geçmesini temenni ediyorum. Karar milletin, hepimiz bu karara saygılı olacağız."

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TULAY HATIMOĞULLARI ORUÇ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Adana'da kullandı.

MUHARREM İNCE

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte yerel seçimde oyunu kullanmak üzere Şener Çakmak Anadolu Lisesi'ne geldi.

Vatandaşlarla oy vermek için sırada bekleyen İnce, oyunu 4683 no'lu sandıkta kullandı.

İnce, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Seçim demokrasilerin düğünüdür. Bugün düğün günü. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Fakat bu düğün meşru ama adil değil." ifadesini kullandı.

Türkiye'de gıda güvenliğinin bir numaralı problem olduğunu söyleyen İnce, 10 yıl sonra seçim sonuçlarından ziyade domatesin, biberin, etin, sütün ve yumurtanın konuşulacağı görüşünü paylaştı.

İnce, ülkede ikinci problemin deprem, üçüncü problemin ise enerjide dışa bağımlılık olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ben herkesin oy oranını konuştuğu bir günde sorumlu bir siyasetçi olarak geleceği düşünen bir fizik öğretmeni olarak, bir baba olarak, bir dede olarak milletimizi bu konuda uyarmak istedim. Seçim sonuçlarının şimdiden memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimi Genel Merkez'de takip edeceğim."

GÜLTEKİN UYSAL

Afyonkarahisar Selçuklu İlkokulu'na eşi Hatice Uysal ile giden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 1240 numaralı sandıkta oy verdi.

Uysal, oyunu kullandıktan sonra burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 16 Nisan 2017'de bir evreye girdiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Referandumlar, 2018, 2019 ve 2023 yıllarındaki genel ve yerel seçimler. Aslında birbirinin tamamlayıcısı bir iklimde devam ediyoruz. O açıdan milletimiz değerlendirecektir. Sadece bir yerel seçim değil. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ve alım gücü kaybını vatandaşlarımız kendi cephesinde bütün bunları değerlendirecektir.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oy kullanacağı Çukurambar Mahallesi'ndeki Arjantin İlkokulu'na geldi.

Okul bahçesinde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, "4246" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle selamlaştı.

Gerekli kontrollerin yapılması için kimliğini sandık görevlilerine verdikten sonra oy pusulası ile zarfını alan Kılıçdaroğlu, kabine geçerek oyunu kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Oyumuzu kullandık, partimize gerekli desteği verdik. Böylesine güzel bir günde oy kullanmak da güzel bir şey. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

ALİ YERLİKAYA

Bakan Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya ile Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacağı Çankaya İlkokulu'na geldi. Vatandaşlar ve sandık görevlileriyle selamlaşan ve bir süre sohbet eden Yerlikaya, "1151" numaralı sandıkta oyunu kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, burada yaptığı açıklamada, artık sözün de kararın da millette olduğunu belirterek şunları söyledi: ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Hep beraber aziz milletimizin kararının sandığa güzellikle tecelli etmesi için gayret gösteriyoruz. Tüm seçimin yönetimi, nihai kararlar Yüksek Seçim Kurulunun, il ve ilçe seçim kurullarının. Biz de İçişleri Bakanlığı olarak seçim sonrasında oy sayımlarının huzur ve güvenli ortamda tecelli etmesi için çalışıyoruz. Temennimiz, duamız her zaman olduğu gibi demokrasi bayramının en güzel şekilde neticelenmesi ve bu işin tamama ermesi."

BAKAN BOLAT

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oyunu İstanbul Bahçelievler'de, Koza İlköğretim Okulu’nda kullandı.

ABDULKADİR URALOĞLU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 4567 nolu sandıkta oyunu kullandı.

BAKAN ÖZDEMİR GÖKTAŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, eşi Rahmi Göktaş ile Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oyunu kullanmak üzere Gazi Anadolu Lisesi'ndeki "4135" numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önünde sıraya girdi. Sandık görevlileriyle selamlaşan Bakan Göktaş, gerekli kontrolün yapılması için kimliğini sandık görevlilerine verdi. Daha sonra kabine geçerek oyunu kullanan Göktaş, zarfını sandığa attıktan sonra mührü teslim ederek imzasını attı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, bugünü demokrasinin bayramı olarak nitelendirdi.

Her vatandaş gibi kendisinin de oyunu kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Göktaş, "Sonuçların vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyor, Türkiye'nin kazanacağı bir seçim olacağına inanıyorum." diye konuştu.

HULUSİ AKAR

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Sultan Alparslan İmam Hatip Ortokulu 1247 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, hep beraber güzel bir seçim kampanyası gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diğer partilerle karşılıklı nezaket, saygı ve demokratik teamüllere uygun şekilde bu ana kadar gelindiğini aktaran Akar, sürecin de sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Siyasi partiler olarak görüşlerini, tekliflerini, düşüncelerini ve projelerini halka sunduklarını dile getiren Akar, şunları kaydetti:

"Şu anda onların karar sürecini yaşıyoruz. Onlar kararlarını verecek. Verdikleri karar bizim için tabii ki son derece saygıdeğerdir. Bu karar ülkemize, milletimize yararlı olsun, hayırlı olsun. Bizim amacımız, dileğimiz, temennimiz 85 milyon vatandaşımızın, Kayserili hemşerilerimizin rahat, huzur içinde, konforlu bir şekilde yaşamaları. Belediyecilikten en üst düzeyde hizmet almaları ve her geçen gün gelişen ülkemizin daha da gelişmesi, vatandaşımızın mutlu olması. Dileğimiz, temennimiz bu. İnşallah vatandaşlarımız kararı da bu yönde verecek. Karar çıktıktan sonra karara herkes saygılı olacak. Esas olan vatandaşımızın kararıdır. Verilecek kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Yorumlar (0)