Göçmen kuşlar gelmeye başladı

Kars'a göçmen kuşlar gelmeye başladı.

YAŞAM 13.03.2023, 00:55 14.03.2023, 08:55
Göçmen kuşlar gelmeye başladı

Ülkemizin en yüksek rakımlı yerleşim yerlerinden biri olan Kars'a bağlı Sarıkamış ilçesinde ilkbahar mevsimiyle birlikte yaban hayatı da canlandı.



Deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yüksekte

Yer aldığı konumdan dolayı sunduğu ekolojik çeşitlilikle pek çok yaban hayvanın barınmasına ve beslenmesine ev sahipliği yapan ilçede, karların çayırlık bölgelerde erimesiyle birlikte bölgenin misafirleri de geri dönmeye başladı.

2 bin 500 rakıma sahip Keklik Deresi'nde, sığırcık, kulaklı orman baykuşu, yeşilbaş ördekler, angutlar gibi pek çok kuş türü üreme ve barınma için sulak alanlara geldi.



"İlkbahar mevsiminin habercisi"

Kuzey Doğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, basın mensuplarına, karların erimesiyle birlikte göçmen kuşların gelmeye başladığını ifade etti.

Bölgenin tabiatının ilkbaharla birlikte canlanmaya başladığını kaydeden Çoban, "İlçede karların eridiği sulak bölgelere kuşlar gelmeye başladı. Beklenen ilk misafirler olan angutlar, ilçeye ulaştı. Eriyen dağ göllerinin çevresinde beslenmeye başladılar. Bu da ilkbahar mevsiminin habercisi olarak kayıtlara geçti." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)