Gençlere küfür etmişti... Yeniden gözaltında!

Kocaeli'de, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden" ifadeleri sebebiyle gözaltına alınan ve rdındn salıverilen zanlı, sosyal medyada "hakaret içerikli paylaşımlarını sürdürmesi sebebiyle" tekrar gözaltına alındı.

YAŞAM 16.11.2019, 21:38
Gençlere küfür etmişti... Yeniden gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir ziyareti sırasında tezahüratta bulunan gençlere küfür ettiği görüntülerinin sosyal medyada tepki çekmesi üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatılarak dün gözaltına alınan M.A'nın  çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Yeniden gözaltına alındı

15 Kasım'da sosyal medya hesabından paylaştığı video sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan şüpheli M.A'nın ifadelerinin, "TCK 216/2 maddesi kapsamında" kaldığının değerlendirilmesi üzerine şüpheli, Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Açıklamada, "Şüphelinin salıverildikten sonra benzer mahiyette bir bütün halinde TCK 216/1 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Suçu'nu oluşturur mahiyette yeni videolar yayınlaması ve eylemine devam etmesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca 16 Kasım itibarıyla gözaltına alınmasına karar verilmiş ve şüpheli gözaltına alınmıştır." denildi.

Yorumlar (0)