Gençlerden 'Barınamıyoruz' eylemi

Eskişehir'de yurt ve ev ücretlerindeki fahiş fiyatları protesto eden bir grup genç, 'Barınamıyoruz' yazılı pankart açarak parkta yatmak istedi. Eyleme engel olan güvenlik güçleri, 6 öğrenciyi gözaltına aldı.

YAŞAM 23.09.2021, 00:06 23.09.2021, 12:08
Gençlerden 'Barınamıyoruz' eylemi

Eskişehir’de bir araya gelerek, kiralık ev ve yurt olmamasını 'Barınamıyoz' yazdıkları kartonla protesto etmek isteyen bir grup genç, emniyet güçleri tarafından dağıtıldı. Gençlerden 6'sı gözaltına alındı. 

Polisten uyarı

Eskibağlar Mahallesi'nde yer alan bir parkta bir araya gelerek ‘Barınamıyoz’ yazılı pankart açan, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu bir grup genç, geceyi parkta yatarak geçirmek istedi. Parkta yatarak eylem yapmak isteyen öğrencilerin toplandığı alanda bulunan polis, gençlere uyarılarda bulundu.

6 kişi gözaltında

Eylemin yapılması için yerin ve saatin uygun olmadığını dile getiren Eskişehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı'nın defalarca yaptığı uyarıyı dikkate almayan gençler, karşılıklı olarak tartışmaya girdi. Uyarıları hiçe sayarak eylemlerine sürdürmek isteyen protestoculara polis müdahalede bulundu. Müdahale neticesinde aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.









Yorumlar (0)