Genç mühendis Halit Ayar’ın katillerinin cezası onandı 

2019 senesinde İstiklal Caddesi’nde genç mühendis Halit Ayar’ı bıçaklayarak öldüren Erhan Kurdal ve Emrah Yaşar’ın cezaları onandı. İki katile de 29 yıl 3’er aydan toplamda 58 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

YAŞAM 25.05.2021, 10:55 25.05.2021, 16:25
Genç mühendis Halit Ayar’ın katillerinin cezası onandı 

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden yeni mezun olan 23 yaşındaki Halit Ayar, 7 Eylül 2019 tarihinde arkadaşıyla birlikte İstiklal Caddesi’nde gezerken Erhan Kurdal ve Emrah Yaşar isimli iki kişinin saldırısına uğradı. Halit Ayar’ın arkadaşı yaralı kurtulurken Ayar ise hayatını kaybetti. Kısa sürede yakalanan katiller, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs ve nitelikli yağmaya teşebbüs suçlarından tutuklanmıştı. İki sanık hakkında 47 yıl 6’şar ay hapis cezası istenmişti.

29 yıl 3’er ay ceza verildi

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen 4 Eylül 2020 tarihli duruşmada hapis cezaları karara bağlandı. Sanıklar hem Halit Ayar’ı öldürmekten hem de yanındaki arkadaşları Tolga Ozan ve Mustafa Sinan Nalçacı’yı yaralamaktan 29 yıl 3’er ay cezaya çarptırıldı.



İstinafa taşındı

Kararın verilmesinin ardından sanık avukatları istinaf mahkemesine dilekçelerini sundur. Cumhuriyet Savcısı yazdığı dilekçede Emrah Yaşar’ın ve Erhan Kurdal’ın “yağma” suçlamalarından beraat etmesini talep etti. Emrah Yaşar’ın avukatının sunduğu dilekçede ayrıca “nitelikli kasten öldürme” değil yalnızca “kasten öldürme” suçundan yargılanmanın doğru olacağı da belirtildi. Katillerin o anda alkolün etkisinde olduğunu ve doğru düşünemediklerini belirten sanık avukatı, cezanın, üst sınırdan verilmemesi gerektiğini belirtti.

İtirazlar reddedildi

Sanık avukatlarının dilekçelerini değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, suçların, soruşturma sonuçlarına uygun olarak belirlendiğini aktararak itiraz dilekçelerini reddetti. Hapis cezalarının onanmasının ardından ise sanık avukatlarının Yargıtay’a başvurdukları öğrenildi. 

Yorumlar (0)