Türkiye'nin 11. sakin kenti, pandemiden bunalanlara nefes aldırıyor

Uluslararası Sakin Kentler Birliği tarafından "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu sınırında bulunan Erzurum’un doğa harikası ilçesi Uzundere'de, Yedigöller ve Tortum Şelalesi gibi doğal güzellikleri ile son dönemde ziyaretçilerine adeta nefes aldırıyor.

YAŞAM 25.05.2021, 11:01 25.05.2021, 18:47
Türkiye'nin 11. sakin kenti, pandemiden bunalanlara nefes aldırıyor

Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Yedigöller ve Tortum Şelalesi, kademeli normalleşme döneminin yaşandığı ve havaların ısındığı son günlerde, kent ortamından ve kalabalık ortamlardan uzaklaşarak doğayla baş başa kalmak isteyen misafirlerini ağırlıyor. 

Türkiye’nin 11. sakin kenti seçildi

Erzurum’un, Uluslararası Sakin Kentler Birliği tarafından "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun sınırında bulunan doğa harikası ilçesi Uzundere Yedigöller ve Tortum Şelalesi gibi doğal güzellikleriyle misafirlerine Kovid-19 sürecinde nefes aldırıyor.

Erzurum Valiliği’nin koordinesinde ve Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Belediyesi, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu iş birliğinde hazırlanan projeyle, Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi etrafında geçen sene ciddi turizm yatırımları yapıldı.

Etrafında ağaçlandırma, yürüyüş yolları, seyir terasları, gezinti ve dinlenme alanları, şelale, restoranlar ve gece gezileri için hazırlanan aydınlatma sistemiyle farklı bir güzelliğe büründü.

Öte yandan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne de aday gösterilen Tortum Şelalesi, bu sene de kısmen normalleşme sürecinde yenilenen yüzüyle misafirlerini ağırlıyor.

Bungalov evler misafirlerini bekliyor

Şehir hayatından, kalabalıktan uzaklaşmak ve pandemi sürecinde doğayla baş başa kalmak isteyenlere, huzur ve mutluluk veren şelale ile çevredeki Yedigöller, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Çeşitli çiçek ve bitki türlerinin, yemyeşil ağaçların sardığı, etrafında bungalov evlerin yer aldığı Yedigöller, misafirlerini cezbediyor.

Sakin yapısıyla ilgi çeken Uzundere ziyaretçilerinden Mustafa Özdemir, Tortum Şelalesi’ne daha önce de geldiğini ve o dönemde etrafının kötü bir durumda olduğunu belirtti. Erzurum Valisi Okay Memiş’in, şelalenin restorasyonuyla yakın bir şekilde ilgilendiğine vurgu yapan Özdemir, "Erzurum çok güzel bir yer. Cağ kebabı ve Tortum Şelalesi gayet güzel, Tortum Şelalesi ise herkesin kesinlikle öyle geçerken gelmesi gereken yer değil, bilhassa gelip görmesi gereken bir zenginlik." sözlerini kullandı.

Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Pandemi sebebiyle yaklaşık 2 yıldan sonra geliyoruz. Bu değişimi daha önce görmemiştik. O dönemle şu an arasında çok fark var. Pandemi bizi 1,5 yıldır içeri kilitledi. Şu anda kalabalık ya da insanların içine girdiğimizde kendimizi tedirgin hissediyoruz. Yavaş yavaş artık açılmamız gerektiğini düşünüyoruz. Kurallara hep beraber dikkat ederek en kısa zamanda inşallah bu pandemiyi atlatır ve doğa ile buluşup bu güzel zenginliğin tadını tekrar birlikte çıkartırız."

Bursa’dan gelen ziyaretçilerden Samet Güven, Tortum Şelalesi'ni çok beğendiğini belirterek şunları aktardı:

“Aslen ben Erzincanlıyım ve bence burası Doğu Anadolu'daki en güzel şelalelerden birisi. Erzincan’da da var fakat burası gerçekten çok güzel. Bursa'da, üretim ile uğraşan bir firmada çalışıyorum ve 2 yıldır evden işe, işten eve gidiyoruz. Tatile de gidemedik. Yasakların kalkmasıyla birkaç gün kaçamak yapalım istedik. Çok mutluyuz, böyle doğal alanların özellikle açık olması, temas da yok sağlığımız için de çok güzel."



Yorumlar (0)